ΔΙΑΦΟΡΑ

Καλοκαίρι τέλος: Καιρός: Έρχεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας από αύριο

Σχεδόν όλη η χώρα θα επηρεαστεί  από το «κύμα» κακοκαιρίας  που ξεκινά δειλά – δειλά από αύριο Πέμπτη, με την κορύφωσή του να έρχεται την Κυριακή.

Ο άστατος καιρός περιορίζεται  σήμερα κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου), ενώ από αύριο μας έρχεται ένα όχι και τόσο συνηθισμένο για την εποχή «κύμα» κακοκαιρίας που θα φέρει αρκετές και πάλι βροχές σε πολλές περιοχές  (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία αλλά και στο βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, Θεσσαλία, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη) πριν το πρώτο σημαντικό «κύμα» ζέστης που το αναμένουμε από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου απο την ερχόμενη Τετάρτη. Κάπως έτσι, όλα δείχνουν πως θα οδηγηθούμε στην κάλπη με κοντομάνικα.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική  σήμερα δεν αναμένονται βροχές, ωστόσο έντονη αστάθεια θα επικρατήσει από το ερχόμενο Σάββατο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε χάρτες με τις περιοχές που επηρεάζονται από την κακοκαιρία (Πέμπτη έως Κυριακή)

Αρχικά, αύριο Πέμπτη στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένοτυμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς, στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με τη ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σαββατοκύριακο μέσα στην «καρδιά» του Ιουνίου με ισχυρή κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο θα επικρατεί ηλιοφάνεια στο ξεκίνημα της μέρας, με τη συννεφιά να έρχεται από το μεσημέρι. Βροχές θα δούμε από το μεσημέρι και έπειτα σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ορεινά Πελοποννήσου, με το κύμα των βροχοπτώσεων να φτάνει και στη Λαμία.

Από εκεί και πέρα οι όποιες βροχές προς τα νοτιότερα τμήματα θα είναι ασθενείς. Από αργά το βράδυ ο καιρός βελτιώνεται, για λίγες μόνο ώρες, αφού εντονότερη αστάθεια έρχεται την Κυριακή.

Αναλυτικά,

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σημαντική αστάθεια την Κυριακή

Η Κυριακή θα είναι μία βροχερή ημέρα, με τις περισσότερες καταιγίδες να εκδηλώνονται αρχικά σε Μακεδονία, Θράκη και στην ηπειρωτική χώρα. Από το μεσημέρι και έπειτα οι βροχές επεκτείνονται και σε Κρήτη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Βροχές θα έχουμε και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βάρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Βροχερές θα είναι και η Δευτέρα, αλλά και η Τρίτη, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση.

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

Για έντονη αστάθεια που θα ξεκινήσει την Κυριακή και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη έκανε λόγο ο μετεωρολόγος του ANT1 κ. Τάσος Αρνιακός. Βροχές θα πέσουν και στην Αττική, ενώ πιθανές είναι και οι χαλαζοπτώσεις.

Από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν επίσης η Εύβοια, οι Σποράδες και η Κρήτη.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, κ. Κλέαρχο Μαρουσάκη το σκηνικό του καιρού αρχίζει και αλλάζει από το Σάββατο, όταν και θα έχουμε έξαρση της αστάθειας, ιδιαίτερα προς τα βόρεια και κεντρικά του ηπειρωτικού κορμού, τα ορεινά της Πελοποννήσου, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η Κυριακή, ωστόσο, αναμένεται αρκετά δύσκολη ημέρα με έντονη αστάθεια, καθώς καταιγίδες θα ξεσπάσουν στο μεγαλύτερο κομμάτι του ηπειρωτικού κορμού. Βροχές θα σημειώνονται πάνω από την ξηερά το μεσημέρι, ενώ μπόρες θα ξεσπάσουν και στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο κατά τις πρωινές ώρες και μέσα στο βράδυ. Χρειάζεται προσοχή, καθώς υπάρχει πιθανότητα για χαλαζόπτωση.

Το σκηνικό θα παραμείνει ίδιο και στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας έως και την Τρίτη.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Χθες στην πρόγνωση του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως το Σάββατο, θα έχουμε μια πρώτη αρχική αστάθεια στη Μακεδονία και από το απόγευμα και μετά θα έχουμε τις πρώτες καταιγίδες.

Το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσουν δυνατές μπόρες και καταιγίδες. Από τα ΒΑ της χώρας, στη Μακεδονία έως και την Αττική αναμένονται έντονα φαινόμενα, ενώ και τη Δευτέρα από το μεσημέρι θα έχουμε περισσότερες μπόρες και καταιγίδες.

Την Τρίτη οι μπόρες και οι καταιγίδες θα παραμείνουν και θα επηρεάσουν πιο ανατολικές περιοχές, ενώ αστάθεια θα έχουμε έως και τις 15 με 16 Ιουνίου.

πηγη spicynews12.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button