ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα: «Αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή»

Ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές μέσα από μια ανάρτηση του, δημοσίευσε την εκτίμηση του για τον καιρό που θα έχουμε την Κυριακή του Πάσχα. Ο ίδιος βασίστηκε σε στοιχεία των τελευταίων 50 ετών ενώ επισήμανε πως είναι αδύνατον να μην υπάρξει μεταβολή του καιρού.

Ειδικότερα, ο Νίκος Καντερές σε ανάρτηση στο facebook, αφού εξηγεί πως πρόκειται για εκτίμηση καιρού και όχι πρόγνωση, καθώς απέχουμε σχεδόν ένα μήνα από το Πάσχα, τονίζει πως με βάση τα στοιχεία από το 2023 έως το 1973 «στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ημέρες μετά τη Κυριακή του Πάσχα είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού»

Ο μετεωρολόγος σημειώνει πως ο Μάιος «είναι κατεξοχήν μήνας αστάθειας και στη διάρκεια των θερμών ωρών εκδηλώνονται καταιγίδες που συνοδεύονται με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις».

Καιρός την Κυριακή του Πάσχα: Η εκτίμηση του Νίκου Καντερέ

Πώς θα είναι ο καιρός τη Κυριακή του Πάσχα;

Με βάση τις καιρικές συνθήκες, σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία και τη βροχή, που επικράτησαν τα προηγούμενα χρόνια από 2023 έως 1973, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα κάνουμε μία εκτίμηση του καιρού, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προγνωστικοί χάρτες για τις 5 Μαΐου.

Αθήνα

Η κανονική τιμή της μεγίστης θερμοκρασίας για τη συγκεκριμένη ημέρα είναι 26 βαθμοί. Με απόκλιση 3 βαθμών υπήρξαν 10 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 29 βαθμούς και άνω με τρία χρόνια τους 31 και ένα τους 34 βαθμούς το 1973!!

Σε ό,τι αφορά τις μικρότερες μέγιστες υπήρξαν 13 χρόνια από 23 βαθμούς και κάτω με δύο 19 και ένα χρόνο 17 Βαθμούς!! Στη διάρκεια των 50 ετών έβρεξε στις 5 Μαΐου 10 φορές.

Θεσσαλονίκη

Με κανονική τιμή τους 23 βαθμούς. Υπήρχαν 12 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 27 βαθμούς και άνω με τη μαγαλύτερη τους 33 βαθμούς το 1973. Εκείνο το έτος το θερμόμετρο έδειξε 35 στην Τρίπολη και 34 βαθμούς στη Λαμία!!

Οι μικρότερες μέγιστες ήταν πέρυσι με 12 βαθμούς και βροχή και το 2011με 14 βαθμούς. Στη διάρκεια 11 ετών έβρεξε.

Ο Μάιος είναι κατεξοχήν μήνας αστάθειας και στη διάρκεια των θερμών ωρών εκδηλώνονται καταιγίδες που συνοδεύονται με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ημέρες μετά τη Κυριακή του Πάσχα είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού. Ίδωμεν».

Καιρός την Κυριακή του Πάσχα: Η ανάρτηση του Νίκου Καντερέ

 

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button