ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Η Ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας – Ψυχρή κι ανέκφραστη στο άκουσμα της απόφασης

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή, όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία, προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», τόνισε η εισαγγελέας απευθυνόμενη σε δικαστές και ενόρκους.

Νωρίτερα, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία η Πρόεδρος είπε ότι «το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων του αγλαια Κυριάκου.

Των λοιπών εγγράφων που περιλαμβάνονται στο από 31.1.23 αίτημα της υπεράσπισης και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Και κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11.4.2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29.1.2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως «θα καταθέσουμε έφεση» και σημείωσε πως δεν θα υποβληθεί αίτημα ελαφρυντικών. «Σεβαστή η απόφαση της Δικαιοσύνης», τόνισε.

«Με εξέπληξε η ομόφωνη απόφαση, ήμουν πεπεισμένος για την αθωώτητα της κατηγορουμένης, περιμένω με αγωνία να δω ποιο είναι το σκεπτικό και το αποδεικτικό στοιχείο πάνω στο οποίο βασίστηκε η απόφαση», επεσήμανε ο κ. Κούγιας.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button