ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανθιμος για το σύμφωνο συμβίωσης: «Πάμε να χάσουμε την ψυχή μας. Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις» (ΒΙΝΤΕΟ)

Απογοητευμένος για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών εμφανίστηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος.

Αφορμή ήταν το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια με τον Παναγιώτατο. Παράλληλα σχολίασε και την πρόσφατη τοποθέτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.

«Πάμε να χάσουμε την ψυχή μας. Αυτά είναι διχαστικά πράγματα. Μετά από 2015 χρόνια θέλεις να αλλάξεις αυτό το οποίο ισχύει. Πρόκειται για τρελά γεγονότα. Ζούμε σε μια εποχή παραζάλης. Ανδρας να παντρεύεται άνδρα, γυναίκα να πατρεύεται γυναίκα. Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις. Κύριε ελέησον», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς και προσέθεσε: «Χριστούγεννα χωρίς πνευματικότητα δεν είναι Χριστούγεννα. Δεν έχει σχέση με τον Θεό. Όμως, οι πολιτικοί μας λίγο πριν τα Χριστούγεννα ζητούν να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης. Η Ιερά Σύνοδος είπε ξεκάθαρα τη γνώμη της».

Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων είπε: «Ο Αμβρόσιος έκανε σκληρές τοποθετήσεις και δέχθηκε μεγάλη επίθεση. Ηταν σκληρές οι δηλώσεις του, αλλά δεν είναι σκληρό το νομοθέτημα; Δε μας ενδιαφέρει τι γίνεται σε άλλες χώρες. Να μην ξεχνάμε πως ο Αγιος Καλαβρύτων είναι Μητροπολίτης σε μια περιοχή όπου άρχισε η Επανάσταση του 1821, όπου δόθηκαν αγώνες, όπου συμμετείχαν ήρωες».

Τέλος, επανέλαβε τη θέση του για το προσφυγικό: «Είναι μεγάλο πρόβλημα. Το Κράτος μας, οι Αρχές μας έκαναν τόσα πολλά, αλλά το ζήτημα έχει ξεφύγει. Είναι ένα φαινόμενο που θέτει την πατρίδα μας σε μεγάλη δοκιμασία. Το είπα και το ξαναλέω, στην πατρίδας μας δε χωράμε άλλοι. Και σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε το εξής στοιχείο, πως πέρυσι η Ελλάδα είχε μηδενική αύξηση του πληθυσμού. Οσοι το καταλαβαίνουν, αντιλαμβάνονται τι σημαίνει.

Δείτε το βίντεο μετά το 1:40:00…

 

Πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button