ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο Σοκ – Είδηση που σοκάρει τώρα

Βιασμός 4χρονου: Ανατριχίλα από τα νέα στοιχεία – Τι απαντά η δικηγόρος του πατέρα

Φρίκη προκαλεί η μαρτυρία του 4χρονου αγοριού που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον πατέρα του στη Βόρεια Ελλάδα. Ο εφιάλτης του παιδιού ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο 38χρονος πατέρας του, γιος ιερέα, πέρασε με τον 4χρονο μερικές ημέρες, καθώς βρίσκεται σε διάσταση με τη μητέρα.

Το παιδί, όταν επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας του, είχε περίεργη συμπεριφορά και πειραματιζόταν με την σεξουαλικότητά του. Τότε, η μητέρα του 4χρονου αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών. Μάλιστα, είχε βιντεοσκοπήσει την αλλόκοτη αυτή συμπεριφορά του παιδιού, και το υλικό βρίσκεται στα χέρια των αρχών, των παιδοψυχολόγων και του ιατροδικαστή.

Οι ανακριτικοί υπάλληλοι παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού άλλαζε μπροστά στην κάμερα. Όταν την έκλεισαν, κατάλαβαν ότι το παιδί ήταν πιο άνετο. Κάποια στιγμή, ο 4χρονος τους αποκάλυψε ότι δεν θέλει την κάμερα γιατί «τα παιχνίδια που έκανα με την γιαγιά και τον μπαμπά, μετά τα βλέπαμε στην τηλεόραση».

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκαν και σημάδια στο σώμα του παιδιού. Ασκήθηκε ποινική δίωξη, το παιδί εξετάστηκε από δύο ανακριτικούς υπαλλήλους παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού και σιγά – σιγά άρχισε να μιλά για το μαρτύριο που βίωνε.

«Όσες φορές κι αν διαβάσω τα ντοκουμέντα που έχω στα χέρια μου δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το παιδί κακοποιήθηκε. Η μητέρα θεωρώντας ότι έχει εξισορροπήσει έως ένα βαθμό τις σχέσεις με τον πατέρα, συμφώνησε να έχουν την συνεπιμέλεια το παιδί. Από την απέναντι πλευρά, άκουσα πολύ προσεκτικά την τοποθέτηση του πατέρα, ότι δηλαδή αυτό είναι ένα στρατηγικό σχέδιο για να αποξενωθεί το παιδί από τον πατέρα,

εδώ έχει συμβεί το αντίθετο. Η μητέρα πριν από έναν χρόνο είχε επιλέξει να εκπροσωπηθεί στο δικαστήριο από τους δικηγόρους του πατέρα του παιδιού και συμφωνήθηκε η συνεπιμέλεια του παιδιού. Στα πλαίσιο αυτό, το παιδάκι έμεινε και με τον μπαμπά και την γιαγιά μέχρι την 1η Ιουλίου 2022», είπε στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και πάλι» ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος της μητέρας του 4χρονου.

Ο γνωστός δικηγόρος περιέγραψε πώς ήταν το παιδί μετά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του. «Το παιδί ήταν καταβεβλημένο σε σχέση με το πώς είχε παραδοθεί στον πατέρα, είχε χάσει βάρος και μέσα στην ίδια ημέρα που το παρέλαβε η μητέρα είδε σημάδια στο σώμα του παιδιού, στα πόδια, στα χέρια και σε άλλα σημεία. Όταν κυλήσαν οι επόμενες μέρες ζήτησε η μητέρα εξηγήσεις από τον πατέρα, η αιτιολογία ήταν ότι το παιδί έπεσε από το ποδήλατο. Όταν πέρασαν οι μέρες και το παιδί εκδήλωνε αυτή την απόκοσμη σεξουαλική συμπεριφορά, θορύβησε την μητέρα».

«Κατά την διάρκεια της ιατροδικαστική εξέτασης, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ η ιατροδικαστής να συνεργαστεί με το παιδί. Το παιδί δεν άφηνε με τίποτα να ακουμπήσει τα επίμαχα σημεία η ιατροδικαστής. Στη συνέχεια συνέστησε στην μητέρα να πάει αμέσως στο εισαγγελέα να δείξει το οπτικό υλικό», πρόσθεσε.

Βιασμός 4χρονου: Τι απαντά η δικηγόρος του πατέρα του παιδιού

Η δικηγόρος του πατέρα του 4χρονου, Μαρία Χατζηχαρίση μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» και απάντησε στις κατηγορίες που βαραίνουν τον εντολέα της.

«Θεωρώ απαράδεκτη την δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας, που είναι μυστική από την πλευρά της καταγγέλλουσας και δη όταν η δημοσιοποίηση αυτή πλήττει την ανηλικότητα που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας. Δηλώσεις συνηγόρων ενώ εκκρεμούν δικαστικές ενέργειες, και κατά τη γνώμη μου απαράδεκτες, γιατί εκτός των άλλων κατατείνουν στον επηρεασμό των δικαστικών κρίσεων που εκκρεμούν», ανέφερε αρχικά.

«Περιορίζομαι ως εκ τούτου στην παρούσα δήλωση με το εξής περιεχόμενο: Οι καταγγελίες σε βάρος του εντολέα και της μητέρας του, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι απολύτως ψευδείς. Κίνητρο της καταγγέλλουσας είναι η προσβολή και η απαξίωση της προσωπικότητας του εντολέα μου,

του πατέρα του τέκνου ώστε να επιτευχθεί η γονεϊκή αποξένωση και η αποκοπή οποιασδήποτε σχέσης του παιδιού με τον πατερά και τους συγγενείς της πατρικής οικογένειας και αυτή η συμπεριφορά χρονολογείται από τότε που διασπάστηκε η έγγαμη συμβίωση, έχουν δε εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα».

Αναφορικά με τα κίνητρα της καταγγέλλουσας ανέφερε πως, «υπάρχει δικαστικό ιστορικό ότι επεδίωκε σθεναρά την αποκοπή των σχέσεων του παιδιού με τον πατέρα του και τους συγγενείς της πατρικής γραμμής, αποκλείοντας την επικοινωνία πατέρα και παιδιού που το δικαστήριο είχε ορίσει, την οποία η καταγγέλλουσα συστηματικά παραβίαζε. Επειδή η συμπροφορά της στοιχειοθετούσε κακή άσκηση της επιμέλειας, ο πατέρας ζήτησε από το δικαστήριο να του ανατεθεί η αποκλειστική άσκηση της επιμέλειας του ανηλίκου».

«Μπροστά στον κίνδυνο να απωλέσει η μητέρα την επιμέλεια του ανηλίκου, συνομολόγησε στο δικαστήριο την συνεπιμέλεια, με χρονική κατανομή της διαμονής του ανηλίκου ανά 15ήμερο με κάθε γονέα. Αλλά ούτε και αυτό που προηγήθηκε σεβάστηκε η μητέρα, ώστε αμέσως μόλις λειτούργησε η συνεπιμέλεια στην πράξη προφασίστηκε βιασμό του ανηλίκου από τον πατέρα και την γιαγιά της πατρικής γραμμής, ώστε με βάση τις μηνύσεις της να αποκλείσει και πάλι τον πατέρα από οποιασδήποτε σχέση με το παιδί», τόνισε.

πηγη enikos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button