ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν έγινε το θαύμα που περίμεναν: Πέθανε η 17χρονη που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή στην Αμμουδάρα Κρήτης. Η 17χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η είδηση θανάτου της έχει σκορπίσει ανείπωτη θλίψη σε συγγενείς και φίλους που όλες αυτές τις ημέρες περίμεναν να γίνει κάποιο θαύμα

Θρήνος για την 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ στην Κρήτη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, καθώς μετά από πολυήμερη μάχη στην Εντατική του νοσοκομείου του Βενιζέλειου, άφησε την τελευταία της πνοή.

Η μαθήτρια από το Περιστέρι παρέμενε διασωληνωμένη, καθώς έχει υποστεί και οίδημα στον εγκέφαλο. Μάλιστα η η ανήλικη έπαθε ανακοπή μετά το αλλεργικό σοκ και πώς οι γιατροί έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Να σημειωθεί πως οι ελπίδες για την 17χρονη είχαν εξανεμιστεί καθώς στις 2 Ιανουαρίου οι γιατροί είχαν ενημερώσει την οικογένειά της πως είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής κι ενώ έπαιρνε πρωινό μαζί με συμμαθητές της στο ξενοδοχείο, ένιωσε αδιαθεσία αφού κατανάλωσε τρόφιμο που περιείχε γαλακτοκομικό προϊόν και, επειδή γνώριζε την αλλεργία της, μετέβη στο δωμάτιό της προκειμένου να κάνει ένεση αδρεναλίνης, που είχε μαζί της.

Φέρεται, μάλιστα, να συνομίλησε στο τηλέφωνο με τη μητέρα της, η οποία πιθανώς τη συμβούλεψε να κάνει και δεύτερη ένεση όταν αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του παιδιού της δεν βελτιωνόταν.

Πέρασε ένα χρονικό διάστημα αρκετό για να κινητοποιήσει συμμαθήτριες της 17χρονης που αναζήτησαν τη φίλη τους και την βρήκαν αναίσθητη μέσα στο δωμάτιό της και άμεσα ενημέρωσαν τους συνοδούς καθηγητές τους.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Βενιζελείου έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή. Μετά την ανάνηψη εισήχθη στη ΜΕΘ

To διαβάσαμε εδώ fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button