ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρήκαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του Β. Γιακουμάκη!

 

Οινόπνευμα σε ποσοστό 0,60 γραμμαρίων ανά λίτρο αίματος, εντοπίστηκε στο σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που διενεργήθηκαν στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Περίπου 3-4 ποτήρια αλκοολούχου ποτού είχε καταναλώσει ο άτυχος σπουδαστής, πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα, όπως υποστηρίζουν κύκλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Από την αναζήτηση μαρτύρων, που θα μπορούσαν να πιστοποιήσουν την κατανάλωση αλκοόλ από τον Βαγγέλη, δεν έχει εντοπιστεί κάποιος που να το επιβεβαιώνει. Υπάρχει η πιθανότητα να είχε πάρει μαζί του κάποιο μπουκάλι με οινοπνευματώδες ποτό, κατευθυνόμενος στις 6 Φεβρουαρίου 2015, και στις 13:55, προς το σημείο που τελικά βρέθηκε νεκρός μετά από 37 ημέρες.

Στην κατάθεση της, η Μαρία Γιακουμάκη αποκάλυψε πως ο γιος της είχε επιβεβαιώσει στην ίδια τα περιστατικά, που αφορούσαν το κλείσιμο του νερού στα ντους, το σπασμένο κρεβάτι όταν έλειπε, την πιεστική υποχρέωση σφουγγαρίσματος του πατώματος με την πετσέτα του. Τον είχε ρωτήσει αν θέλει να φύγει από την σχολή και εκείνος της απάντησε: «Όχι θα τα αντιμετωπίσω μόνος μου».

«Είχα εφησυχάσει», είπε η Μαρία Γιακουμάκη σχετικά με όσα ακραία «αστεία» συνέβαιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή, με στόχο τον γιο της. Είχε ενημερωθεί από την υποδιευθύντρια της Σχολής και είχε παρέμβει για την αλλαγή δωματίου του, παρότι ο γιος της απέδιδε τα περισσότερα περιστατικά σε «πλάκα» που έκανε με τους φίλους του, άσχετα αν κάποια από αυτά ήταν φανερό ότι τον ενοχλούσαν.

«’Εκαναν το Βαγγέλη …σκυλάκι»
Με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, οι περισσότεροι από την παλιά «φουρνιά» εκείνων που τον υπέβαλλαν στα ιδιότυπα καψόνια είχαν φύγει και είχε μείνει μόνο ένας, όπως κατέθεσε η Μαρία Γιακουμάκη, με τα πράγματα να κυλούν καλύτερα για τον γιο της. Πίστευε ότι ο Βαγγέλης, με τον οποίο είχε καθημερινή επαφή, δεν είχε παρόμοια πειράγματα, θεωρώντας πως αυτά είχαν λήξει με την… αλλαγή δωματίου! Ωστόσο, όπως καταθέτει η μητέρα, και οι «καινούριοι» ξεκίνησαν έναν νέο κύκλο καψονιών που κορυφώθηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2015, ημέρα βουλευτικών εκλογών, όταν τον έδεσαν σε καρέκλα και λίγο αργότερα του πέρασαν λουρί στο λαιμό και τον έκαναν… σκυλάκι!

Η Μαρία Γιακουμάκη αποκάλυψε στην κατάθεσή της και περιεχόμενο της συνομιλίας των 20 λεπτών που είχε την προηγούμενη μέρα της εξαφάνισης, η οποία είχε κινηθεί στον καθημερινό χαρακτήρα των επικοινωνιών τους. Είχε γίνει αντιληπτό όμως στην ίδια, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, το γεγονός ότι τον απασχολούσαν και τον άγχωναν οι βαθμοί που θα έπαιρνε την επόμενη μέρα, ωστόσο, όπως καταθέτει, ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια, που δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για αυτοκτονία του γιου της.

Στο πλαίσιο της δεύτερης ποινικής δικογραφίας, που αφορά στον θάνατο του γιου της και τις απαντήσεις της στο σχετικό «ερωτηματολόγιο» που έχουν γράψει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πολύ πιθανότατα θα τις δώσει μετά το Πάσχα. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας φαίνεται να έχει πει πως θέλει η μητέρα του άτυχου παιδιού να καταθέσει τελευταία, όταν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων και η ιατροδικαστική έκθεση.

Εκεί θα τεθούν ερωτήματα για την πιθανότητα ερωτικής απογοήτευσης, της συμπεριφοράς των συμφοιτητών του, τη βαθμολογία και τα μαθήματά του. Θα κληθεί για κατάθεση και η κοπέλα, που φαίνεται να είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του Βαγγέλη και με διακριτικότητα δεν είχε ανταποκριθεί στις προθέσεις γιατί διατηρούσε άλλη σχέση, κάτι που εξήγησε και στον ίδιο.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης τις επόμενες ημέρες αναμένει και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να ολοκληρώσει την έκθεσή του.

πηγη http://anatropionline.gr/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button