ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο παπα-Ευλόγιος κ. Κουρουμπλή «Αντίχριστος»;

Του Αρχιμ. Συμεών Αναστασιάδη στην ROMFEA.GR


Το ακούσαμε και αυτό! Μετά μεγάλης μας έκπληξης ακούσαμε δημοσιογράφο του Mega να συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή και να ειρωνεύεται τον πατέρα Ευλόγιο, που ζητούσε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα μίας μοναχής, λέγοντας επί λέξει ότι: «είδαμε ιερωμένους που απειλούσαν θεούς και δαίμονες αν κάποιος πρόσφυγας πάει και πειράξει μια καλογριά σε μοναστήρι της περιοχής, τρέχα γύρευε τώρα..».

Και ο Υπουργός Εσωτερικών να απαντά οργισμένος λέγοντας ότι: «Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η Ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω την λέξη ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται ιερωμένοι με τέτοιο τρόπο. Αυτά έκανε και είπε ο Χριστός; Εκτός κι αν είναι αγράμματοι ή αστοιχείωτοι!».

Πρώτον, δεν έπρεπε ο δημοσιογράφος να χρησιμοποιήσει πληθυντικό αριθμό διότι ήταν ένας ο ιερέας και όχι πολλοί.

Δεύτερον, δόθηκε η εντύπωση με τον τρόπο που μίλησε στον Υπουργό ότι σιγά μην πειράξουν την «καλογριά» ή και αν την πειράξουν ρε αδελφέ δεν έγινε και τίποτα, τόσος ντόρος για μια καλογριά;

Αφού άλλωστε οι «πρόσφυγες» είναι τόσο καλοί, τόσο φιλήσυχοι και ήρεμοι άνθρωποι πώς είναι δυνατόν να πειράξουν μια μοναχή;

Συμπέρασμα: Ο παπα-Ευλόγιος υπερβολικός, ρατσιστής και ακροδεξιός!

Μήπως δεν γνώριζε ο εν λόγω δημοσιογράφος ότι λίγες μέρες πριν αποχώρησαν από την Ειδομένη αρκετές Μ.Κ.Ο. καθώς και πολλοί γιατροί διότι οι πρόσφυγες είχαν πάρει λοστούς και πετώντας πέτρες κινδύνευαν πλέον αυτοί που τόσο καιρό τους φρόντιζαν σε σίτιση και υγεία;

Ήταν τόσο ευγνώμονες προς αυτούς, που το δώρο τους ήταν ο τρόμος και η βία. Με αυτά, λοιπόν, τα δεδομένα και με άλλα που όλοι τα γνωρίζουμε και θα ήταν περιττό να περιγράψω, ο π. Ευλόγιος θέτει στον Βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Ουρσουζίδη και περιμένει μια απάντηση για το θέμα της ασφάλειας της μοναχής, που μένει σε μοναστήρι μόνη της σε απόσταση αναπνοής από τον χώρο που θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες. Ακούγεται στη συνέχεια να απειλεί ότι αν τυχόν την πειράξουν θα γίνει χαμός, το λέει μάλιστα τρεις φορές.

Πολύ απλό, κατανοητό και αυτονόητο, το ίδιο θα έπραττα και εγώ και ο κάθε φιλήσυχος πολίτης από τη στιγμή που θα έβλεπε ότι οι μηχανισμοί του Κράτους δεν λειτούργησαν είτε από ανικανότητα, είτε από σκοπιμότητα, είτε από βλακεία.

Τι παράξενο κ. Κουρουμπλή βλέπετε στην αγωνία του ιερέα; Ποιος μπορεί να του καταλογίσει ότι παραφέρθηκε ή ανησυχεί αναίτια;

Όταν μάλιστα γνωρίζουμε εκ πείρας ότι ως Έλληνες πολίτες δεν φυλασσόμαστε ακόμη και μέσα στις πόλεις; Πόσο μάλλον στην ερημιά του βουνού; Αφού δεν υπάρχει πλέον αστυνομική δύναμη για τους πολίτες.

Όλη η αστυνομική δύναμη ασχολείται με τη φύλαξη των πρώην και νυν πολιτικών και διπλωματικών προσώπων κτλ.

Τα δικά μας σπίτια είναι εκείνα που καθημερινά παραβιάζονται από τους ληστές οι οποίοι έχουν γίνει πλέον περισσότεροι κι από τα ποντίκια και δεν αρκούνται μόνο στην ληστεία αλλά προχωρούν και στην κακοποίηση των ενοίκων.

Η προχειρότητα του Κράτους στους καταυλισμούς αυτών των αξιολύπητων κατά άλλα συνανθρώπων μας είναι καταφανής εκτός αν μας περνάτε για χαζούς.

Και συνεχίζει ολόκληρος Υπουργός την επιχειρηματολογία του θεωρώντας αγράμματο και άσχετο όποιον ζητά το αυτονόητο, την ασφάλεια των πολιτών.

Θα προτιμούσα λοιπόν ο κ. Υπουργός να είχε απαντήσει ψύχραιμα στο ερώτημα του δημοσιογράφου και να είχε διαβεβαιώσει με επιχειρήματα τους Έλληνες πολίτες για την ασφάλειά τους που είναι ιερό και συνταγματικό καθήκον του Κράτους.

Αντ’ αυτού είδαμε έναν Υπουργό να ωρύεται και να αποκαλεί τον πατέρα Ευλόγιο «Αντίχριστο» αλλά και κάθε ιερωμένο που θέτει την αγωνία της ασφάλειας των συνανθρώπων του «Αντίχριστο»!

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κύριος Υπουργός ότι ο χαρακτηρισμός αυτός είναι πολύ βαρύς και προσβλητικός για έναν χριστιανό πόσο μάλλον για έναν κληρικό.

Ίσως ο κύριος Υπουργός να μην ήταν ενήμερος για το ακριβές περιστατικό και να μίλησε τόσο άσχημα και επιθετικά για την τοποθέτηση του ιερέα ή ακόμη και να παρασύρθηκε λόγω φόρτου εργασίας και να είπε έναν λόγο παραπάνω.

Αν συνέβη κάτι από τα δύο πρέπει φυσικά να επανορθώσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον πατέρα Ευλόγιο και αφού ο ίδιος γνωρίζει τόσο καλά το Ευαγγέλιο και τις Παραδόσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας την οποία σέβεται και τιμά όπως δηλώνει να φιλήσει ταπεινά το χέρι του πατέρα Ευλογίου για να αποδώσει την αρμόζουσα τιμή στην ιερωσύνη που τόσο πολύ προσέβαλε.

Πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Κουρουμπλή ότι ο ίδιος συμμετέχει σε κυβερνητικά σχήματα από την δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα.

Δηλαδή σε κυβερνητικά σχήματα τα οποία ευθύνονται για την κατάντια της σημερινής κατάστασης: Εκατομμύρια άνεργοι, χιλιάδες αυτοκτονίες, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες εκτός συνόρων, χιλιάδες άστεγοι και πεινασμένοι.

Κυβερνητικά σχήματα που με τις αποφάσεις τους οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό σε κατάθλιψη και μελαγχολία.

Παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, ισλαμοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, καταστροφή της Παιδείας και Υγείας, εμπαιγμός της Ορθοδόξου Εκκλησίας (βλέπε πρόσφατη συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου), μίζες, ίντρικες, ψεύδη ων ουκ έστιν αριθμός και τόσα άλλα που δεν έχει νόημα να απαριθμήσω.

Κοντολογίς: τα έργα σας θα τα ζήλευε και ο ίδιος ο Αντίχριστος.

Καλή Σαρακοστή, καλή μετάνοια να έχουμε και καλή Ανάσταση στον καθένα προσωπικά και στο Έθνος γενικότερα, διότι μόνο η Πίστη στην Ανάσταση του Θεανθρώπου μπορεί να εγγυηθεί την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

 

πηγη romfea.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button