ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Νέο “κύμα” κακοκαιρίας Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές – Καμπανάκι…

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ

Καιρός σήμερα 3/5: Ιδιαίτερα άστατος θα είναι σήμερα, Τετάρτη ο καιρός σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις καθώς είναι σε εξέλιξη το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, με τους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Τάσο Αρνιακό και Χριστίνα Σούζη να κρούουν επίσης καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 3 Μαϊου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, έως και τις απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία και έως και τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο.
  • Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές.
  • Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επείγουσα προειδοποίηση της Χριστίνας Σούζη: «Ήδη από το μεσημέρι έρχονται σε όλη την χώρα…»

Η Χριστίνα Σούζη προειδοποιεί για τις καιρικές συνθήκες, που θα επικρατήσουν μέσα στην εβδομάδα, αναφέροντας το τι θα περιμένουμε στην χώρα μας.

Η μετεωρολόγος, μάλιστα, τόνισε ότι από το μεσημέρι και έπειτα θα έρθουν βροχές στα ηπειρωτικά όλης της Ελλάδας, με τους ανέμους έως 8 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 23 βαθμούς. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή (5/5), όταν και θα αρχίσουν να εξασθενούν.

«Χαστούκι» από τον Τάσο Αρνιακό: «Το ίδιο βιολί, τουλάχιστον έως και τα μέσα Μαΐου…»

Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε στον καιρό των επόμενων ημερών και επεσήμανε, ότι τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου το σκηνικό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, το ίδιο… βιολί με τις βροχές και την επιδείνωση των συνθηκών θα συνεχιστεί και σήμερα (3/5), επηρεάζοντας όλη την χώρα, ενώ και την Πέμπτη δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, με την κατάσταση να βελτιώνεται πλησιάζοντας στο Σαββατοκύριακο.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επικίνδυνα τα φαινόμενα σε 2 περιοχές

Στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος του Open κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως τα φαινόμενα θα χτυπήσουν κυρίως προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου ο καιρός θα είναι όλη την ημέρα βροχερός, με τις καταιγίδες να συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλάζι.

Ωστόσο, δεν θα ισχύει το ίδιο για το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς εκεί ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι, με το θερμόμετρο να δείχνει στη Βόρεια Κρήτη ακόμα και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Επικίνδυνα φαινόμενα, ωστόσο, θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, καθώς οι περιοχές βρίσκονται στην τροχιά της κακοκαιρίας που ήρθε από την Ιταλία.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη, όπως και την Παρασκευή, με την αλλαγή να έρχεται το Σαββατοκύριακο, όπου το μεσημέρι θα υπάρχει αστάθεια.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button