ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτό είναι ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ! Ο καλύτερος στολισμός ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ φέτος είναι σε εκκλησία της Τρίπολης! Θα μείνετε άφωνοι! (VIDEO)

 

Ως έργο τέχνης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού της Τρίπολης, με τους επιβλητικούς αγγέλους να σε καθηλώνουν και να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από επάνω τους.
Πέρα από τον παραδοσιακό στολισμό με άνθη ο Επιτάφιος του Αγίου Βασιλείου, διακοσμείται στις πλευρές του με περίτεχνα σχέδια ή παραστάσεις οι οποίες δημιουργούνται με καρφίτσες και διακοσμητικές γυάλινες και πλαστικές πέρλες. Το σχέδιο του 2015 έχει ως εμπνευστή του την Πρεσβυτέρα Ελένη Σουρλίγγα.

Πρόκειται για μία εργασία ξεχωριστή αφού η βασική σύνθεση αποτελείται από τέσσερις Αρχαγγέλους οι οποίοι θλιμμένοι, επιβλητικοί και προσευχόμενοι στέκουν όρθιοι στις τέσσερις παραστάδες του Επιταφίου φυλάσσοντας τον Τάφο του Κυρίου, ακριβώς «ως φύλακες άγγελοι». Τα κεντρικά σημεία του επιταφίου έχουν κοσμηθεί με δύο εξαπτέρυγα ενώ οι τέσσερις κόγχες του επιταφίου κοσμούνται με μικρά πρόσωπα.»

 

πηγη http://pestomou.info/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button