ΔΙΑΦΟΡΑ

Παιδική πορνογραφία: Συνελήφθη συνταξιούχος δάσκαλος από τη Σπάρτη – Πώς προσέγγιζε τα θύματά του

Διατηρεί σάιτ που διοργανώνει παραδοσιακούς χορούς - Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του πατέρα των παιδιών

Συνελήφθη άνδρας σε περιοχή της Αττικής, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες  για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Πρόκειται για συνταξιούχο δάσκαλο από τη Σπάρτη, οι πράξεις του οποίου έγιναν το διάστημα 2016 με 2019 όταν τα κορίτσια ήταν ακόμα ανήλικα. Ο 62χρονος διατηρεί σάιτ το οποίο ασχολείται με την διοργάνωση παραδοσιακών χορών.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ήρθε σε επαφή με τα θύματά του μέσω του πατέρα, ο οποίος είχε την επιμέλεια των 8 παιδιών και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του άπλωσε τα «δίχτυα» του στα ανήλικα. Οι πράξεις φέρονται να έγιναν στη Σπάρτη, ενώ ο δάσκαλος μετά τη συνταξιοδότησή του μετακόμισε στην Αθήνα στην περιοχή των Πατησίων, όπου και συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας συνελήφθη άτομο και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία συγγενικό της πρόσωπο έγινε αποδέκτης μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας όταν ήταν ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων (4) ανηλίκων. Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε, προχθές (7.9.2022) στην Αττική, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοαστικού υλικού, ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, – 203- ψηφιακοί δίσκοι “ CD ”, -7- φορητοί σκληροί δίσκοι, -2- κάμερες, -5- κινητά τηλέφωνα, -3- φορητές μονάδες αποθήκευσης “ usb ” και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ διερευνάται το πλήρες εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button