ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητέρα Ανοίγει το Σπίτι της για να Φροντίσει Ανεπιθύμητα, Ετοιμοθάνατα Μωρά

Όμορφη. Συμπονετική. Γενναιόδωρη. Αυτές τις λέξεις έχουν χρησιμοποιήσει για να περιγράψουν την Κόρυ Σάλσερτ.

Υιοθετεί «μωρά ασύλου», ετοιμοθάνατα νεογέννητα, και τα φροντίζει μέχρι να φτάσει η ώρα τους να φύγουν από αυτό τον κόσμο. Η επιθυμία της Σάλσερτ να βοηθάει άρρωστα παιδιά, έχει τις ρίζες της στη παιδική της ηλικία, όταν η αδερφή της αρρώστησε με μηνιγγίτιδα.

«Μετά τους υψηλούς πυρετούς εξαιτίας της λοίμωξης, είχε καταστραφεί μέρος του ιστού του εγκεφάλου της, αφήνοντάς την πνευματικά και σωματικά ανάπηρη. Έζησε στη συνέχεια σε ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, » έγραψε η Κόρυ σε ένα άρθρο στο περιοδικό Today.

«Όταν η Έιμι ήταν 11 ετών, περιφερόταν στο ίδρυμα και κατέληξε να πνιγεί σε μια λιμνούλα σε ένα γειτονικό γήπεδο του γκολφ. Ήταν μόνη της και αγωνιζόταν να καταλάβει, γιατί δε μπορούσε να ανασάνει και δεν υπήρχε κανείς να την βοηθήσει. Σε όλη μου τη ζωή, είχα την απορία, “Που ήταν ο Θεός όταν η αδερφή μου τον χρειαζόταν περισσότερο εκείνη τη στιγμή;’»

Η Σάλσερτ δήλωσε, ότι πήρε την απάντησή της στο ερώτημα κατά τη διάρκεια της καριέρας της, αρχικά ως νοσοκόμα και στη συνέχεια ως ιδρύτρια της οργάνωσης “Ελπίδα Μετά το Χαμό”, που βοηθάει τις οικογένειες που θρηνούν να αντιμετωπίσουν την απώλεια ενός παιδιού.

Η Σάλσερτ, η οποία έχει 8 βιολογικά παιδιά, ξεκίνησε να υιοθετεί παιδιά, που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους, το 2012, όταν έφερε στο σπίτι την Έμμαλυν.

Η Έμμαλυν γεννήθηκε χωρίς να έχει πλήρως λειτουργικό εγκέφαλο – είχε μόνο λειτουργικό νωτιαίο μυελό, και έζησε για 50 ημέρες πριν πεθάνει.

«Κρατούσα την Έμμαλυν στην αγκαλιά μου και της τραγουδούσα το τραγούδι “Ο Χριστός Με Αγαπάει”, όταν συνειδητοποίησα ότι δε την άκουγα να αναπνέει για μερικά λεπτά,» γράφει η Σάλσερτ στο περιοδικό Today.

«Την κοίταξα, και είδα ότι αυτό το όμορφο πλάσμα είχε φύγει. Έφυγε από αυτό το κόσμο ακούγοντας το χτύπο της καρδιάς μου. Δεν υπέφερε, δε πονούσε, και κυρίως δεν ήταν μόνη της.»

Μετά το θάνατο της Έμμαλυν, η Σάλσερτ ήταν διστακτική να υιοθετήσει άλλο παιδί, αλλά η οικογένειά της την παρότρυνε.

Η Μαίρη Ελίζαμπεθ, μία από τις κόρες της Κόρυ, της είπε, «Μαμά, και αν κάποιο παιδί μας χρειάζεται πραγματικά και εσύ κάθεσαι εδώ πληγωμένη;»

Ενθαρρυμένη από την οικογένειά της, η Σάλσερτ υιοθέτησε τον Τσάρλι το 2014. Ο Τσάρλι έχει υποξική-ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλός του καταστρέφεται εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.

Επίσης αναπνέει μέσω τραχειοστομίας και με αναπνευστήρα και σιτίζεται με σωληνάκι. Όπως και η Έμμαλυν, εξαιτίας των προβλημάτων της υγείας του, ο Τσάρλι κάποια στιγμή θα πεθάνει. Σύμφωνα με την Σάλσερτ, ήδη βρίσκεται σε μηχανήματα υποστήριξης και του έχουν κάνει ανάνηψη 10 φορές το τελευταίο χρόνο.

«Θα πεθάνει, δε θα αλλάξει κάτι,» γράφει η Κόρυ Σάλσερτ στην εφημερίδα Sheboygan. «Αλλά μπορούμε να κάνουμε διαφορά στον τρόπο που ζει, και η διαφορά για τον Τσάρλι είναι ότι θα έχει αγαπηθεί πριν πεθάνει.»

Credit: sfglobe.com

πηγη fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button