ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιάξτε υπέροχο κέικ γεμιστό με πραλίνα

Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
5 ασπράδια αυγών
    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες ή ελαφρύ
1 κιλό πραλίνα (εννοούμε το άλειμμα για το ψωμί που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ και όχι τη γαλλική πραλίνα, που είναι μια κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια)

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με 150 γρ. από τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια κουτάλα (κατά προτίμηση μαρίζ, που είναι εύκαμπτη και κάνει καλή ομογενοποίηση). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα.

Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία στρογγυλά, αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Καλύπτουμε το ένα κέικ με πραλίνα, τοποθετούμε από πάνω του το δεύτερο κέικ, το αλείφουμε και αυτό με πραλίνα και καλύπτουμε με το τρίτο κέικ. Τέλος, απλώνουμε επιπλέον πραλίνα σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά του γλυκού.

Μερίδες: 14
Προετοιμασία: 50΄
Ψήσιμο: 45΄


Πηγή: steliosparliaros.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button