ΔΙΑΦΟΡΑ

Ηλεία: Θλίψη για την απώλεια του Σπύρου Δημητρόπουλου – “Έφυγε” ο ιπτάμενος γιατρός

Υπηρέτησε στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ

Ένας άνθρωπος με το “Α” κεφαλαίο, ένας επιστήμονας της προσφοράς, με καταγωγή από τον Πύργο, που πέρασε και άφησε πριν από χρόνια το στίγμα του και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πύργου, ο Σπύρος Δημητρόπουλος, “έφυγε” από τη ζωή το περασμένο Σάββατο. Ο Σπύρος Δημητρόπουλος υπηρέτησε το 2008 στη ΜΕΘ Πύργου και υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες στην λειτουργία της Στη συνέχεια υπηρέτησε στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ σώζοντας τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Ο ιπτάμενος γιατρός κυριολεκτικά εν ώρα πτήσης και μεταφοράς ασθενών έσωσε ζωές, ενώ κέρδισε φίλους και συνεργάτες με τον ακέραιο χαρακτήρα του. Τα μηνύματα με τα οποία τον αποχαιρετούν άνθρωποι που τον γνώρισαν και δούλεψαν στο πλευρό του, κυριολεκτικά συγκλονίζουν.

“Είχες χαρίσει τη ζωή σε τόσους…
Εσένα δυστυχώς δεν σου χαρίστηκε!
Καλό ταξίδι , καλό παράδεισο φίλε!
Να μας προσεχείς από εκεί ψηλά!”

Τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε τιμηθεί μαζί με συναδέλφους του στην μονάδα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το βραβείο είχε παραλάβει η κόρη του. πηγη ilialive.gr

Έξαλλη η παθολογοανατόμος της Ίριδας με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα – “Μου απέκρυψε πειστήρια”

Όλο και φουντώνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου και την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα για τα πορίσματα που είχαν υποβάλει οι δυο τους, όσον αφορά στον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας.

Μετά από την κατάθεση του πορίσματος των ιατροδικαστών Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα, που κατέληξε ότι τόσο η Μαλένα, όσο και η Ίριδα πέθαναν από ασφυξία, προκλήθηκαν εύλογες απορίες για το κατά πόσον αυτό δεν έγινε αντιληπτό από τους ιατροδικαστές που έκαναν τις νεκροτομές στα δύο παιδιά. Μάλιστα στο πόρισμα γίνεται λόγος για παραλείψεις και λάθη, κάτι που άναψε τη φλόγα της κόντρα μεταξύ των δύο επιστημόνων.

Η παθολογοανατόμος Α. Μητσέλου συνέχισε την επίθεση εναντίον της ιατροδικαστή Α. Τσιόλα για το αν υπήρχαν ή όχι παραλείψεις στις εκθέσεις τους για τον θάνατο της Ίριδας. Κατηγόρησε την κ. Τσιόλα ότι της απέκρυψε στοιχεία και ότι αμαύρωσε την επαγγελματική της οντότητα. Ισχυρίστηκε ότι στην έκθεσή της αναφέρει όλα τα στοιχεία που δικαιολογούν την ασφυξία, όμως σημείωσε πως δεν είναι δική της δουλειά να ορίσει το αίτιο θανάτου, αλλά του ιατροδικαστή. Η κ. Μητσέλου, μίλησε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και στη Ρούλα Κουσκουρή, κι επέμεινε στους ισχυρισμούς της ότι στην έκθεσή της είχε επισημάνει τα στοιχεία που έδειχναν ασφυκτικό θάνατο, αλλά δεν τα έλαβε υπόψιν της η κ. Τσιόλα.

“Εγώ έκανα περιγραφή όλων των ευρημάτων σε όλα τα όργανα. Όταν εμένα η ιατροδικαστής μου είπε δεν έχω νεκροψιακά και νεκροτομικά ευρήματα τα έκανα όλα φύλλο και φτερό. Περιέγραψα όλα τα ασφυκτικά φαινόμενα. Το ότι η κ. Τσιόλα δεν μπόρεσε να τα ερμηνεύσει, αυτό είναι δικό της πρόβλημα”, επέμεινε η κ. Μητσέλου. Όπως είπε έκανε τα πάντα για να στοιχειοθετήσει τη διάγνωσή της, που ήταν αγενεσία φλεβόκομβου, και δεν την έκανε ελαφρά την καρδία, αφού ήταν ένα περιστατικό, που την είχε προβληματίσει και το εξέταζε επί ένα μήνα.

“Ρώτησα την κυρία Τσιόλα τρεις φορές “νεκροψιακά, νεκροτομικά υπάρχουν;” και μου απάντησε ότι δεν είχε απολύτως τίποτα. Και βγαίνει μετά από ένα χρόνο και λέει ότι το παιδί είχε εκχύμωση στο κάτω χείλος και βρέθηκε κι ένα πανάκι με αίμα; Έλεος… αυτό είναι απόκρυψη στοιχείων. Δεν μου τα είχε αναφέρει καθόλου, το μόνο που μου είχε πει ήταν να προσέχω γιατί το άλλο παιδάκι πέθανε από ανακοπή. Το πρώτο που μου πήγε στο μυαλό ήταν αν είχε η Ίριδα κάποιο καρδιακό πρόβλημα. Γι’ αυτό έπιασα την καρδούλα της και την έκανα φύλλο και φτερό”, συνέχισε η παθολογοανατόμος. Ωστόσο, τώρα ισχυρίστηκε ότι όταν έκανε τις ιστολογικές εξετάσεις είδε στοιχεία που οδηγούσαν στο συμπέρασμα της ασφυξίας. “Έβλεπα μία συμφόρηση στον εγκέφαλο, έβλεπα ότι είχε οίδημα στους πνεύμονες, έβλεπα και κάτι άλλα στοιχεία και μου μπήκαν υποψίες ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Γι’ αυτό στην έκθεσή μου τα περιέγραψα όλα”, είπε.

Αφού παρέδωσε μάλιστα την έκθεσή της στην κυρία Τσιόλα, εκείνη, όπως είπε, δεν την διάβασε καλά. “Με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν πιστεύω ότι είναι παθολογικά τα αίτια. Της είπα να διαβάσει καλά την έκθεση. Εκείνη στάθηκε στο παθολογοανατομικό συμπέρασμα στο οποίο ανέφερα την αγενεσία φλεβόκομβου και το πνευμονικό οίδημα. Απλά εγώ σαν παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω στην έκθεσή μου στοιχεία συμβατά με ασφυξία. Αυτά πρέπει να τα ερμηνεύσει ιατροδικαστής και να γράψει την αιτία θανάτου”, συνέχισε η κ. Μητσέλου κι εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κ. Τσιόλα:

“Στην αρχή με ρωτούσαν όλοι για τον φλεβόκομβο και δεν ήθελα να την εκθέσω. Στη συνέχεια όμως με εξέθεσε σε όλα τα μέσα και τώρα βγάζω κι εγώ λίγο τα νύχια μου. Αμαύρωσε το όνομά μου. Θα στείλω σε όλους τα στοιχεία που έχω για την απουσία φλεβόκομβου για να δούνε και να ξεστραβωθούνε και λίγο. Η κ. Τσιόλα μου απέκρυψε νεκροψιακά – νεκροτομικά ευρήματα”.

πηγη thebest.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button