ΔΙΑΦΟΡΑ

Μεγάλη ανατροπή για την “Κιβωτού του Κόσμου”: Επιτέλους λάμπει η αλήθεια, έφτασε η μεγάλη μέρα της «κρίσης»

“Κιβωτός του Κόσμου”: Όσαν έχουν γίνει γνωστά για την πολυαναμενόμενη δίκη

Τα κατηγορητήρια για την δίκη της υπόθεσης της “Κιβωτού του Κόσμου” φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει με τον πατέρα Αντώνιο και επτά πρώην εργαζόμενους και μέλη της διοίκησης του οργανισμού.

Οι κατηγορίες φαίνεται να είναι σοβαρές, και ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε όσα συνέβησαν στις δομές του οργανισμού κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών.

Τα όσα φέρεται να συνέβαιναν:

«Του επέβαλαν να εργάζεται καθημερινά από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, κάνοντας βαριές χειρωνακτικές εργασίες και συγκεκριμένα του επέβαλαν να σκάβει το έδαφος με τσάπα, να φροντίζει και να ταΐζει τα ζώα, να καθαρίζει τις ακαθαρσίες τους και να τις μεταφέρει μέσα σε τσουβάλια, αλλά και να καθαρίζει τις ακαθαρσίες των πτηνών».

Αυτά φέρεται να υπέστη επί χρόνια ένας 14χρονος που φιλοξενήθηκε στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Άνω Βόλο.

Τα όσα έχουν γίνει γνωστά από όσα συνέβησαν από την Κιβωτό του Κόσμου

Στην υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου,” προκύπτει ότι ανήλικοι που φιλοξενούνταν στις δομές του οργανισμού εκτελούσαν εργασίες όπως χορτοκοπτικές, ακόμη και με γύψο στο πόδι, που είχε σπάσει. Άλλοι ανήλικοι έσπαγαν πέτρες και άλλοι μαγείρευαν.

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι κατά τις ώρες που δεν εργάζονταν, οι ανήλικοι φυλακίζονταν στην απομόνωση. Αυτή η καθημερινότητα, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, είναι το κύριο αντικείμενο της δίκης. Οι κατηγορίες αφορούν τόσο τον ιδρυτή της οργάνωσης, πατέρα Αντώνιο, όσο και άλλα 7 μέλη της διοίκησης του οργανισμού που φιλοξενούσε ανήλικους σε διάφορες δομές σε διάφορες τοποθεσίες.

Οι κατηγορίες κυμαίνονται από ηθική αυτουργία σε προκλήσεις σωματικής βλάβης έως πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλή, και άλλα παρόμοια αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνέργειας σε αυτές τις πράξεις και της έκθεσης κατά περίπτωση. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά την κακοποίηση των ανηλίκων επικεντρώνεται σε 14 ανήλικους που φιλοξενήθηκαν στις ανωτέρω δομές, και αυτό θα εξεταστεί κατά περίπτωση στη δίκη.

Οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σοκάρουν, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο: «Σε ένα σπιτάκι στις εγκαταστάσεις του Διμηνιού για λόγους σωφρονισμού ήταν διαρκώς κλειδωμένος και μόνος του. Του πήγαιναν μόνο φαγητό και τον ανάγκαζαν να πίνει νερό από την τουαλέτα του σπιτιού αυτού, καίτοι δεν ήταν πόσιμο, αλλά και κρύο».

πηγη posted.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button