ΔΙΔΑΧΕΣ

Στην εκκλησία μπαίνω για…

ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: Στην Εκκλησία μπαίνω όχι επειδή είμαι άγιος αλλά επειδή προσπαθώ να βρώ τη χαρά καί τη λύτρωση. Η Εκκλησία είναι όλοι εμείς.

Δεν είναι μοναχά οι δέκα γιαγιάδες πού τρέχουν στους εσπερινούς και στις λειτουργίες ούτε καί οι δύο παππούδες πού θα τους βρείς να σε κοιτάνε “κάπως” επειδή δεν τους αρέσει το κούρεμά σου. Εκκλησία είναι όλοι οι άνθρωποι. Είτε πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην εκκλησία είτε όχι. Δές τον Χριστό.

Συναναστρεφόταν με όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις. Σε όλους μιλούσε.
Συνεπώς ξεκινάμε με αυτή τη βάση.

Η Εκκλησία λειτουργεί με τα μυστήρια. Δηλαδή δρά για να μας σώσει όλους από την πρώτη μας κιόλας μέρα σ’αυτόν το κόσμο. Είναι ένα νοσοκομείο πού μπαίνουμε για να θεραπευθούμε. Δεν είναι η Εκκλησία μοναχά οι άγιοι καί οι ασκητές καί οι μοναχοί καί οι παπάδες καί οι καλόγριες. Κυρίως δέ στην εκκλησία μπαίνω όχι επειδή είμαι άγιος αλλά επειδή προσπαθώ να βρώ τη χαρά καί την λύτρωση.

Επειδή προσπαθώ να διορθωθώ. Να ελαττώσω τα πάθη μου καί τίς αμαρτίες μου.
Προσπαθώ να ψηλαφίσω καί να γνωρίσω τον Θεό. Όχι τον απόμακρο καί απρόσωπο αλλά τον αληθινό Θεό.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button