ΔΙΑΦΟΡΑ

Kαι oι νέες ταυτότητες με ημερoμηνία λήξης, πότε έρχoνται και πόσo θα κoστίζουν

Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες ταυτότητες καθώς, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί αυτές θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα λίγο διάστημα μετά την ΔΕΘ.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η κυβέρνηση θα προχωρήσει, όπως είχε ανακοινώσει ο πρώην ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, οι οποίες πλέον θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας και θα στοιχίζουν 10 ευρώ.

Όσoν αφορά το κόστος των 10 ευρώ, είναι αυτό που ισχύει και τώρα για την έκδοση νέας ταυτότητας σε περίπτωση που αυτή δεν έχει κλαπεί ή απωλεθεί.

«Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου» είχε ενημερώσει ο υπουργός και πρόσθεσε «την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους».

Για τις παλαιές ταυτότητες ανέφερε πως «έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018 και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη.

«Η παρουσίαση θα γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», είπε μιλώντας στο Action 24 και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού» σε αυτές αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

Πηγη imerisia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button