ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατέρας και γιος διανύουν καθημερινά δρόμους αγάπης – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκίνηση προκαλεί πατέρας που εκπληρώνει καθημερινά τα όνειρα του γιου του, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος σε καροτσάκι με εγκεφαλική παράλυση.

 

Όλα άρχισαν 46 χρόνια πριν, όταν ο Rick Hoyt γεννήθηκε σε κατάσταση πνιγμού αφού είχε τον ομφάλιο λώρο δεμένο στον λαιμό του. Η κατάστασή του κρινόταν σοβαρή καθώς  η έλλειψη οξυγόνου του δημιούργησε μόνιμα προβλήματα.

 

Έτσι, τόσο οι γιατροί όσο και οι συγγενείς της οικογένειας, πρότειναν στους γονείς να βάλουν το παιδί τους σε ίδρυμα. Ο πατέρας, αρνήθηκε να ακούσει όλα όσα του έλεγαν γι΄ αυτό και πήρε το παιδί του στο σπίτι φροντίζοντάς το καθημερινά.

Έκτοτε, έτρεχαν και τρέχουν μαζί «δρόμους αγάπης». Η ερώτηση «Μπαμπά, θα έτρεχες μαζί μου ένα μαραθώνιο;» από τον Rick, οδήγησε τον πατέρα, Dick Hoyt, στην εκπλήρωση κάθε του ονείρου καθώς και την συμμετοχή τους σε πολλούς αγώνες.

 

Δείτε το βίντεο 

 

 

Από τότε, ο Dick Hoyt με τον γιό του τρέχουνε μαζί σε μαραθώνιους. Κάποια στιγμή, ο Rick ρώτησε «Μπαμπά, θα έτρεχες μαζί μου στο Ironman;». Το Ironman χαρακτηρίζεται από τα δυσκολότερα αθλήματα καθώς συμπεριλαμβάνει 4 χιλιόμετρα κολύμπι, 180 χιλιόμετρα ποδήλατο και 42 τρέξιμο. Έτσι, ο Dick, εκπλήρωσε κι αυτή του την επιθυμία με ένα μοναδικό τρόπο όπως απεικονίζεται στο βίντεο.

Καθημερινά, ο πατέρας και γιος δίνουν μαθήματα ζωής στον κόσμο και δείχνουν σε όλους τον ορισμός της αγάπης και της θέλησης.

 

Χιλιάδες άτομα ανά το παγκόσμιο τους θαυμάζει, και αν και άγνωστοι προς πολλούς πολιτικούς, η ιστορία τους κάνει το γύρο του διαδικτύου.

πηγη sigmalive.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button