ΔΙΑΦΟΡΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα «χτυπήματα» στο Τσερνίχιβ, πάνω από 53 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Οι διασώστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού νεκρών και τραυματιών – Θλίψη για τρία ανήλιικα παιδιά που εντοπίστηκαν νεκρά στα συντρίμμια ενός ξενοδοχείου

Για νέο «χτύπημα» στο πολύπαθο Τσερνίχιβ, που άφησε πίσω του απροσδιόριστο αριθμό νεκρών, έκανε λόγο σήμερα η τοπική αστυνομία. Ανάμεσα στα άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς σε περιοχή που βρίσκονταν άμαχοι, ήταν κι ένας Αμερικανός πολίτης. Οι διασώστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού νεκρών και τραυματιών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της επαρχίας, τουλάχιστον 53 πολίτες χτυπήθηκαν από τα χθεσινά ρωσικά πυρά. «Υποστήκαμε μεγάλες απώλειες, 53 πολίτες σκοτώθηκαν χθες», επεσήμανε ο Βιάτσεσλαβ Κλάους, ενώ το πρωί της Πέμπτης τα σωστικά συνεργεία περισυνέλεγαν σορούς. Ανάμεσά τους ήταν και μια οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά (τα δυο ήταν δίδυμα τριών ετών και το άλλο 12 ετών), που σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό ενός ξενοδοχείου.

cernihiv2

Παράληλλα, όπως είχε δηλώσει την Τετάρτη, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Βολοντίμιρ Νιντζέλσκι με ανάρτησή του στο Facebook: «Σήμερα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια ύπουλη επίθεση με οβίδες πυροβολικού σε κατοικημένη συνοικία του Τσερνίχιβ. Οι οβίδες έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο και θραύσματα έπεσαν έξω από το κατάστημα όπου περίμεναν οι πολίτες».

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button