ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε σταφύλια

Τα κόκκινα και τα πράσινα σταφύλια είναι ένα νόστιμο σνακ σχεδόν σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι εξαιρετικά γλυκά και μπορούν να καλύψουν ακόμη και την επιθυμία για γλυκό. Εάν τα βάλατε σε μία σαλάτα ή τα καταναλώσετε ως απογευματινό σνακ τα σταφύλια δίνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά χωρίς μαγείρεμα και φασαρία.

Τα σταφύλια έχουν άφθονααντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Ωστόσο έχουν και ένα θρεπτικό συστατικό που ίσως δεν γνωρίζετε, την βιταμίνη Κ. Σε μια μερίδα 1 φλιτζανιού ωμά σταφύλια, θα βρείτε 22 milligram βιταμίνης Κ. Αυτό ισοδυναμεί με το 24% της καθημερινής ποσότητας που συνίσταται για κατανάλωση από τις γυναίκες και το 18% για τους άνδρες.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η λήψη άφθονης βιταμίνης Κ είναι πολύ θετική για την υγεία τους. «Η βιταμίνη Κ είναι ένα από τα βασικά θρεπτικά συστατικά που βοηθά το αίμα σας να πήξει», λέει η διαιτολόγος, Kelsey Lorencz.

Και συνεχίζει: «Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη Κ μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένους μώλωπες ή υπερβολική αιμορραγία όταν κόβεσαι, επειδή δεν υπάρχει αρκετή στο σύστημά σου για να βοηθήσει το αίμα σου να πήξει».

Ποια ομάδα ανθρώπων πρέπει να προσέχει

Ωστόσο μία ομάδα ανθρώπων μπορεί να χρειαστεί να είναι προσεκτική σχετικά με το πόση βιταμίνη Κ καταναλώνουν από τα σταφύλια. «Οι άνθρωποι που λαμβάνουν φάρμακα για να μην πήξει το αίμα τους πρέπει να προσέχουν τη βιταμίνη Κ.

Η κατανάλωση υπερβολικής ή πολύ μικρής βιταμίνης Κ ενώ λαμβάνετε φάρμακα για την αραίωση του αίματος μπορεί να κάνει τα φάρμακα όχι τόσο αποτελεσματικά ή πολύ αποτελεσματικά, οδηγώντας σε απειλητικούς για τη ζωή θρόμβους αίματος ή υπερβολική αιμορραγία και μώλωπες», αναφέρει η Lorencz.

Εάν παίρνετε αντιπηκτικό αίματος, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε ή να βγάλετε τα σταφύλια από τη διατροφή σας. «Η κατανάλωση σταφυλιών δεν θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία εάν παίρνετε φάρμακα για την αραίωση του αίματος, αλλά ανάλογα με τις μερίδες και πόσες άλλες τροφές μέτριας περιεκτικότητας σε βιταμίνη Κ τρώτε, θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά», λέει η Lorencz.

Επιπλέον συνιστά να δημιουργήσετε έναν πίνακα με τροφές με υψηλή, μέτρια και χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ για να επιλέγετε περίπου την ίδια ποσότητα από κάθε ομάδα καθημερινά.
Αν τα σταφύλια υπάρχουν σε τακτική βάση στη διατροφή σας αυτό είναι πολύ καλό. Απλώς να θυμάστε ότι, ενώ παίρνετε αυτά τα φάρμακα πρέπει να υπολογίζετε την ποσότητα βιταμίνης Κ που καταναλώνετε.

«Στα αραιωτικά αίματος, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διατηρήσετε σταθερή την πρόσληψη βιταμίνης Κ. Εάν πρόκειται να τρώτε περισσότερη τροφή με βιταμίνη Κ, όπως φρέσκο σπανάκι από τον κήπο σας, φροντίστε να ειδοποιήσετε το γιατρό σας προτού αυξήσετε την κατανάλωσή σας και ξανά όταν την περιορίσετε», λέει η Lorencz.

Πηγή: FOXreport.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button