ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πικάντικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Το κοτόπουλο αποκτά ξεχωριστή νοστιμιά αφού μείνει για μια ωρίτσα μέσα σε μια μαρινάδα με γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, πιπέρι και σαφράν. Ύστερα ψήνεται στο φούρνο πασπαλισμένο με φρυγανιά και σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι.

Μερίδες : 6

Χρόνος προετοιμασίας : 15m

Χρόνος ψησίματος : 40m

Έτοιμο σε : 55m

Χρόνος αναμονής : 1 ώρα

Υλικά

Για το κοτόπουλο
1.200γρ. φιλέτο κοτόπουλου, από μπουτάκια και στήθος, σε κύβους
2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα τύπου Dijon
1½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
½ -1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγέν
χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½γρ. στίγματα κρόκου Κοζάνης σε σκόνη (μισή δόση)
φρυγανιά τριμμένη

Για το πιλάφι
2 φλιτζάνια ρύζι basmati
2 φλιτζάνια φιδέ, τριμμένο
2-3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
3-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

667

Διαδικασία

Βήμα 1
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και διαλύετε μέσα τον κρόκο. Αφήνετε να μείνει για 30 λεπτά.

Βήμα 2
Κόβετε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους και το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3
Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το καυτερό πιπέρι. Βυθίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σάλτσα γιαουρτιού ώστε να καλυφθούν και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.

Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αραδιάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου (μαζί με τη σάλτσα) σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Βήμα 5
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το σερβίρετε με ρύζι basmati.

Βήμα 6
Στο μεταξύ ξεπλένετε το ρύζι σε νερό, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε καλά το σκόρδο μαζί με το φιδέ και το ρύζι σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7
Ρίχνετε και δυόμισι φλιτζάνια νερό, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Το σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: Olivemagazine.gr

Πηγη .peoplegreece.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button