ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα 300 ευρώ σε ανέργους – Οι δικαιούχοι

Ποια η προϋπόθεση για να δοθεί το επίδομα

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι πρόκειται να χορηγήσει νέο επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους άνω των πέντε ετών.

Η πρoϋπόθεση για να δοθεί το επίδομα είναι να συναινέσουν οι δικαιούχοι άνεργοι για την κατάρτιση του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα θα δοθεί εφάπαξ. Επιπλέον, θα δοθεί εάν ο δικαιούχος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ).

Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης αποτυπώνονται οι επαγγελματικοί στόχοι του αναζητούντος εργασία σε συνάρτηση με τη μέχρι τότε απασχόλησή του και:

  • τις αποδοχές του,
  • τις γνώσεις,
  • ικανότητες και δεξιότητες που ήδη κατέχει και αυτές που πρέπει να αποκτήσει καθώς και
  • τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του,
  • τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής του και τα λοιπά απαραίτητα στοιχεία,
  • προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή του στην αγορά εργασίας.
  • Επίσης, θα περιλαμβάνονται και οι επιμέρους διαδοχικές ενέργειες, ιδίως την κατάρτιση και τις ειδικές ενέργειες αναζήτησης εργασίας, οι οποίες συνοδεύονται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, και αποσκοπούν στην εύρεση κατάλληλης θέσης εργασίας ή, εάν αυτό είναι ανέφικτο, θέσης εργασίας που προσιδιάζει, όσο είναι δυνατόν, στις ατομικές ιδιότητες του αναζητούντος εργασία.

Ποιοι δημιουργούν το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης δημιουργείται από τον εργασιακό σύμβουλο της ΔΥΠΑ σε συνεργασία με τον αναζητούντα εργασία και συναποφασίζεται από αυτούς.

Τέλος, με το συγκεκριμένο σχέδιο η συνεργασία μεταξύ του αναζητούντος εργασία και της ΔΥΠΑ και ο τρόπος ένταξης του αναζητούντος εργασία στην αγορά εργασίας εξειδικεύεται κατά δεσμευτικό τρόπο.

Πηγη neolaia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button