ΔΙΑΦΟΡΑ

Market Pass: Αυτοί οι δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Ώρα μηδέν σήμερα, Παρασκευή 3/3, για το Market Pass, καθώς ξεκινούν οι πληρωμές για όσους υπέβαλαν αίτηση μέχρι και τις 28/2.

Όσοι έχουν επιλέξει κατάθεση σε λογαριασμό θα δουν σήμερα διπλή δόση για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο, η οποία όμως αναμένεται να είναι ψαλιδισμένη κατά 20%. Αντίθετα το 100% της πενιχρής επιδότησης θα λάβουν όσοι επέλεξαν άυλη κάρτα. Η δόση που θα εισπράξουν θα είναι διπλή και θα αφορά στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή στο vouchers.gov.gr και θα συνεχίσει να δέχεται τις αιτήσεις των δικαιούχων έως και τις 15 Μαρτίου 2023.

Με βάση το χρονολόγιο πληρωμών οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υποβάλλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου 2023 για τον μήνα Μάιο, στις 3 Ιουνίου 2023 για τον μήνα Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου 2023 για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.

πηγη olympia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button