ΔΙΑΦΟΡΑ

Πάτρα: Ποια ήταν η διαδρομή της κεταμίνης; Τι λέει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη

Πάτρα: «Στην τοξικολογική είδαμε αυξημένη δόση κεταμίνης στα όρια της θανατηφόρας δοσολογίας», ανέφερε η κ. Σπανουδάκη

Η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη αναφέρθηκε στην καυτή υπόθεση της Πάτρας και τη χορήγηση κεταμίνης που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα. Μιλώντας στο Mega σημείωσε πως η κεταμίνη είναι μια ουσία η οποία δε χορηγείται σε περιπτώσεις ανακοπής. «Το παιδί την ώρα που μπήκαν οι γιατροί στο δωμάτιο ήταν σε ανακοπή. Αποκλείεται να του χορήγησαν κεταμίνη, δεν ενδείκνυται». Όπως είπε, θα πρέπει να κοιτάξουμε και το αίτιο της ανακοπής που υπέστη η 9χρονη.

«Να δούμε λίγο και την αιτία της ανακοπής αυτής. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Στην τοξικολογική είδαμε αυξημένη δόση κεταμίνης στα όρια της θανατηφόρας δοσολογίας αλλά και μεταβολισμό της κεταμίνης. Να δούμε σε συνάρτηση με τα ευρήματά μας τη δόση της κεταμίνης, την οδό που χορηγήθηκε και να φτάσουμε στον χρόνο που χορηγήθηκε».

Η κ. Σπανουδάκη τόνισε ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν κυκλοφορεί αφύλακτη στα νοσοκομεία. Βρίσκεται σε ειδικούς χώρους και κάθε χρήση της καταγράφεται. Σχετικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, η ιατροδικαστής είπε ότι η επιτροπή που έχει συσταθεί θα ερμηνεύσει το σύνολο των ευρημάτων των εξετάσεων. Όπως σημειώνει, τα ευρήματα οδηγούν στον ασφυκτικό θάνατο, ειδικά για το δεύτερο παιδί.

Ιατροδικαστής Λέων: Βέβαιος ο ασφυκτικός θάνατος για Μαλένα-Ίριδα – Η νέα του ανάρτηση

Στην εκδοχή του θανάτου από ασφυξία τόσο για τη Μαλένα όσο και για την Ίριδα επιμένει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόσο με δηλώσεις του όσο και με την τελευταία ανάρτησή του στο facebook.

Στην ανάρτησή του ο κ. Λέων επικαλείται, μάλιστα, στοιχεία από την ιστολογική εξέταση της Ίριδας, του μικρότερου εκ των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια. O ιατροδικαστής επικεντρώνει την ανάρτησή του στις «στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος» προσθέτοντας ότι αυτό παρατηρείται στις ασφυκτικές κηλίδες των πνευμόνων.

Μιλώντας, δε, στο MEGA το πρωί της Πέμπτης ο κ. Λέων υποστήριξε ότι ο ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον για τη Μαλένα και την Ίριδα. «Γίνεται ενδελεχής έρευνα στους φακέλους των παιδιών. Όλοι οι ιατροδικαστές έχουν σταθερή άποψη και όλοι καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο. Στο δεύτερο παιδί αν μελετήσουμε όλα τα ευρήματα, υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το ότι είναι ασφυκτικός θάνατος» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για να βρούμε κάτι άλλο στη διάγνωσή μας αλλά μια βεβαιότητα ότι έχουμε ασφυκτικό θάνατο». Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Λέων, οι συνεντεύξεις τόσο της 33χρονης όσο και άλλων μελών της οικογένειας θα οδηγήσουν στη λύση του θρίλερ: «Αν δεν είχαμε τις συνεντεύξεις θα είχαμε πολύ μεγάλη δυσκολία στους δράστες. Οι συνεντεύξεις ‘κουμπώνουν’ στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Θα καταγραφεί στα ιατροδικαστικά χρονικά να εξιχνιάζουμε τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τέτοιον τρόπο από τις συνεντεύξεις».

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button