ΔΙΑΦΟΡΑ

Πάτρα: Τον έδιωξαν από το νοσοκομείο επειδή δεν εφημέρευε – Πέθανε λίγο αργότερα αβοήθητος

Απίστευτο και συνάμα εξοργιστικό περιστατικό στην Πάτρα: Δεν τον δέχτηκαν στο νοσοκομείο επειδή δεν εφημέρευε – «Καμιά ψύξη θα είναι» η απάντηση για τον πόνο του στην πλάτη – Πέθανε λίγο αργότερα αβοήθητος – Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης – Τι απαντά το νοσοκομείο

Tη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για το περιστατικό σε νοσοκομείο της Πάτρας στο οποίο ένας 49χρονος έχασε τη ζωή του ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προκειμένου να διερευνηθεί τι έγινε και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Οπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, ο 49χρονος άνδρας πήγε το βράδυ της Τετάρτης (13/7) στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα ζητώντας τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους στην πλάτη και δύσπνοια. Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται οι οικείοι του, η απάντηση που πήρε είναι πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Λίγα μέτρα έξω από το νοσοκομείο ο 49χρονος άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος.

«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…», αναφέρουν μέλη της οικογένειας του 49χρονου, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς και ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr, ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ο 49χρονος (ζαχαροπλάστης στο επάγγελμα), αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στην πλάτη. Φοβήθηκε τόσο πολύ, που έσπευσε στο κοντινότερο νοσοκομείο, στον «Αγιο Ανδρέα» της Πάτρας. Εφθασε εκεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και απευθύνθηκε σε όποιον γιατρό βρήκε μπροστά του. Του περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει τη φράση: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο», όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του. Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος, αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά! Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίο είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι γιατροί ήταν ανένδοτοι. Τον έστελναν στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο.

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για το Ρίο. Στον δρόμο ο αδελφός του, του περιέγραψε όσα είχαν προηγηθεί. Του εξήγησε πώς έφθασε στον «Αγιο Ανδρέα», τι είπε στους γιατρούς και όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια. Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά! Ο αδελφός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε ξεψυχήσει ακριβώς δίπλα του.

Εφθασαν στο Νοσοκομείο Ρίου και εκεί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του, από καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησαν σκηνές θρήνου και στη συνέχεια αγανάκτησης και ξεσπάσματος στο πρώτο νοσοκομείο που απευθύνθηκε, στον «Αγιο Ανδρέα». Συγγενείς του άτυχου άνδρα πήγαν εκεί, ζητώντας εξηγήσεις, θεωρώντας πως, αν οι γιατροί είχαν παρέμβει άμεσα, ο άνθρωπός τους θα είχε σωθεί.

Τι απαντά το νοσοκομείο

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θοδωρόπουλος, δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».

πηγη reader.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button