ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πένες στο φούρνο με μπέϊκον και μανιτάρια

Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο. Πένες στο φούρνο με μπέϊκον και μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, γαρνιρισμένο με τυρί στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3-4 φέτες μπέϊκον σε κομματάκια
  • 4 φλ. τσαγιού πένες
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. ντοματοχυμό + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C.  Βράζετε τις πένες σε κοχλαστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά τις στραγγίζετε τις λαδώνετε ελαφρώς και τις τοποθετείτε σε πυρέξ.
  2. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τη πιπεριά, τα μανιτάρια και το μπέϊκον για 5 λεπτά μέχρι να μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε το ντοματοχυμό με τη ζάχαρη, το βασιλικό και 1 1/2 φλ. κρύο νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5-8 λεπτά.
  3. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας τις πένες, ανακατεύετε να ενσωματωθούν, καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το αλουμινόχαρτο ρίχνετε 1/2 φλ. ζεστό νερό ανακατεύετε και ψήνετε για 15-20 λεπτά ακόμα. Το ξεσκεπάζετε το πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν και ροδοκοκκινίσουν το τυρί.

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button