ΔΙΑΦΟΡΑ

Τσίμπημα Δράκαινας – Προσοχή η δράκαινα είναι ένα αρκετά επικίνδυνο ψάρι – Συμπτώματα Πρώτες βοήθειες

Η δράκαινα είναι ένα αρκετά επικίνδυνο ψάρι. Έχει επτά δηλητηριώδεις ακτίνες στο πτερύγιο της ράχης της. Το δηλητήριο της ενεργεί τόσο στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου ,όσο και στο αίμα.

Της αρέσει να κινείται σε ρηχά νερά και αμμώδεις βυθούς εκεί που κολυμπούν οι άνθρωποι. Κρύβεται στην άμμο και αφήνει να προεξέχει μόνο το πτερύγιο της.

Όταν το πατήσει το πόδι του άτυχου λουόμενου, το τσίμπημα της είναι επώδυνο και τα συμπτώματα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την κατάσταση του οργανισμού.

ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ
Έντονος πόνος με διάρκεια
Κοκκίνισμα και οίδημα
Ναυτία και εμετός
Υψηλός πυρετός
Εφίδρωση, ζάλη και τάσεις λιποθυμίας
Δύσπνοια
ΠΡΏΤΕΣ ΒΟΉΘΕΙΕΣ
Ξαπλώστε το άτομο στο έδαφος με το πληγωμένο μέρος ακίνητο και χαμηλότερα από την καρδιά. Αν υπάρχει αιμορραγία σταματήστε την με άμεση πίεση, ξεπλύνετε την περιοχή με οινόπνευμα ή ξίδι
Αφαιρέστε με πετσέτα ή τσιμπιδάκι οτιδήποτε προεξέχει από την πληγή, τοποθετείστε την περιοχή του τσιμπήματος μέσα σε ζεστό νερό (περίπου 40° C) χωρίς βέβαια να προκαλέσετε εγκαύματα για 1 ώρα για να αδρανοποιήσετε το δηλητήριο.

Αν το άτομο εμφανίσει συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης ( δύσπνοια, οίδημα στο πρόσωπο κ.α) άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο. Στην περίπτωση αλλεργίας βάζουμε μια ένεση Αντρεναλίνη στο φαρμακείο. Γιατί μέχρι το νοσοκομείο μπορεί να μην προλάβετε, άμα είστε μακριά

πηγη Παλιά γειτονιά στη Ρόδο και την Δωδεκάνησο

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button