ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί το να γεράσετε μαζί θα είναι υπέροχο

2224

 

Αν κάνατε οικογένεια με τον κατάλληλο άνθρωπο τότε, συγχαρητήρια, εξασφαλίσετε -εκτός από άπλετη ευτυχία- ευτυχισμένα γηρατειά! Οι περισσότεροι άνθρωποι τρομάζουν στην ιδέα ότι κάποτε θα γεράσουν. Εμείς πιστεύουμε ότι δύο άνθρωποι που αγαπιούνται προβλέπεται να περάσουν τέλεια όταν θα έχουν γεράσει και προσπαθούμε να το αποδείξουμε. Ιδού λοιπόν έξι από τους πολλούς λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι η τρίτη ηλικία επιφυλάσσει πολλές χαρές για εσάς και τον/ την σύντροφό σας.

Τα παιδιά θα έχουν πια μεγαλώσει

Σκεφτείτε το για λίγο. Όταν εσείς θα είστε 60 ή 70 χρονών, τα παιδιά σας δεν θα είναι απλώς ενήλικα, θα είναι ίσως «τακτοποιημένα» -με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καθένα. Ναι, οι αγκαλιές, τα χάδια και «Μαμά, σ’ αγαπάω!» θα είναι σπανιότερα, αλλά –βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο- τα περί παιδιών άγχη θα μειωθούν εντυπωσιακά (ποτέ δεν θα πάψουν εντελώς). Όλα αυτά για τα οποία τώρα προβληματίζεστε, διαβάζετε, ρωτάτε θα έχουν πια περάσει. Όταν θα έχετε πια μεγαλώσει, θα μπορείτε επιτέλους να κάνετε… γονεϊκές διακοπές.

Θα έχετε ξεμπερδέψει με οικονομικές υποχρεώσεις (μάλλον)

Αν δεν έχετε δάνεια με χρόνο αποπληρωμής τα 300 χρόνια κι αν όλα έχουν, κουτσά-στραβά, πάει καλά τα γηρατειά σας θα είναι λιγότερο στρεσογόνος περίοδος ως προς τα οικονομικά. Ίσως τα έχετε καταφέρει και έχετε εξοφλήσει το στεγαστικό ή μπορεί να νοικιάσετε το σπίτι στην Αθήνα (ή σε όποιο αστικό κέντρο μένετε) και να πάτε επιτέλους να ζήσετε στο χωριό παρέα με τις κοτούλες σας. Μπορεί η σύνταξή σας να είναι πενιχρή ή μειωμένη ή ανύπαρκτη, αλλά δεν θα έχετε πια να πληρώσετε φροντιστήρια/κατασκηνώσεις κ.ο.κ. Τα λίγα ή πολλά χρήματα που θα «μπαίνουν» στο σπίτι, θα είναι για εσάς.

Θα έχετε πια αποδεχτεί ο ένας τα ελαττώματα του άλλου

Ναι, είναι ζηλιάρα και υστερική με την καθαριότητα και καμιά φορά γίνεται υπερβολικά ευσυγκίνητη. Και, ναι, έχει κάνει μια κοιλιά μέχρι τη Σιγκαπούρη και είναι ακατάστατος και όταν έχει νεύρα σας μιλάει απότομα. Μετά από 20,30, 40 χρόνια γάμου, όμως, όλα αυτά είναι πια τρόπον τινά λυμένα. Ο ένας θα έχει συνηθίσει -αν όχι αποδεχτεί- τα ελαττώματα και τις ιδιοτροπίες του άλλου. Λένε ότι ο χρόνος κάνει τους ανθρώπους πιο σοφούς. Μπορούμε, λοιπόν, να ελπίζουμε ότι η τρίτη ηλικία θα μας βρει πιο υπομονετικούς, πιο σίγουρους για τον εαυτό μας και πιο ώριμους.

Θα περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί

Κάποτε -αργά ή γρήγορα- θα σταματήσετε να δουλεύετε και τότε θα έχετε όλο το χρόνο στη διάθεσή σας να κάνετε όλα αυτά που τώρα καταριέστε ότι σας στερεί η δουλειά. Θα πάρετε τον/την καλό σας αγκαζέ και θα πηγαίνετε εκδρομές όποια εποχή του χρόνου σας καπνίσει. Θα μπορείτε να ξενυχτάτε άσκοπα φλυαρώντας ή χαζεύοντας ταινίες χωρίς να σας νοιάζει το πότε θα ξυπνήσετε. Θα μπορείτε να ξεκινήσετε χόμπι μαζί ή ξεχωριστά και να γίνετε καλοί σε ένα μουσικό όργανο ή μια ξένη γλώσσα. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, τα γηρατειά είναι μια δεύτερη νεότητα.

Στα δύσκολα, θα έχετε ο ένας τον άλλον

Υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο ο χρόνος να είναι αμείλικτος μαζί σας –ή, εν πάση περιπτώσει, όχι… ευγενικός. Το σώμα θα φθαρεί και μικροπροβλήματα ίσως κάνουν την εμφάνισή τους. Τα καλά νέα είναι, ότι θα έχετε ο ένας τον άλλον. Αν έχετε βρει το άλλο σας μισό, τότε έχετε την τύχη να μπορείτε να ατενίσετε τα προβλήματα του μέλλοντος με αισιοδοξία, γιατί θα έχετε ένα χέρι να σφίξετε στα δύσκολα. Δεν έχουν όλοι αυτή την τύχη.

Θα μεγαλώνετε τα εγγόνια σας!

 

Κάνετε ό,τι μπορείτε, καταβάλετε όλες σας τις δυνάμεις για να μεγαλώσετε ανθρώπους υγιείς, έξυπνους, φιλότιμους  και ισορροπημένους. Όταν θα έχετε πια γεράσει τα παιδιά που με τόση αγάπη και μόχθο αναθρέφετε, θα έχουν κάνει δικά τους παιδιά. Κι αυτό σας δίνει δύο καταπληκτικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, να γίνετε και πάλι με τον καλό σας «γονείς», αλλά αυτή τη φορά με πολύ λιγότερες ευθύνες και πολύ περισσότερο χρόνο. Δεύτερον, να πείτε αυτό που πάντα ονειρευόσασταν «Εμείς στα λέγαμε» και πανηγυρίσετε τη δικαίωσή σας!

Πηγή: www.mama365.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button