ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε η ηθοποιός Μάρσα Χαντ

Η Μάρσα Χαντ, ηθοποιός από τη λεγόμενη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930 και του 1940, που δούλεψε με σπουδαίους καλλιτέχνες και έχτισε μια μεγάλη καριέρα που διαταράχθηκε για ένα διάστημα από τη “μαύρη λίστα” της εποχής Μακάρθι, πέθανε σε ηλικία 104 ετών.

Η Χαντ, η οποία εμφανίστηκε σε περισσότερες από 100 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι της στο Σέρμαν Όουκς της Καλιφόρνια, δήλωσε ο Ρότζερ Μέμος, συγγραφέας-σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ του 2015 «Marsha Hunt’s Sweet Adversity».

Γεννημένη στο Σικάγο, έφτασε στο Χόλιγουντ το 1935 και τα επόμενα 15 χρόνια εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες όπως: «Γεννημένος στη Δύση», «Περηφάνεια και προκατάληψη» (1940), «Η Ανθρώπινη Κωμωδία», «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του». Η Μάρσα Χαντ είναι από τους τελευταίους εν ζωή ηθοποιούς της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ.

Ήταν πολύ κάτω από τα 40 όταν η MGM την ονόμασε «Η νεότερη ηθοποιός του Χόλιγουντ». Και στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ήταν μεγάλη πλέον σταρ για να εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού Life. Στις 8 Φεβρουαρίου 1960 έλαβε ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame, ενώ έχει λάβει πολλά βραβεία.

Πηγή: Associated Press

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button