ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο Gary Brooker, ιδρυτής των Procol Harum

Στα 76 του μετά από μάχη με τον καρκίνο έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός

Σε ηλικία 76 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Βρετανός τραγουδιστής, πιανίστας, συνθέτης και ιδρυτής του rock συγκροτήματος Procol Harum, Gary Brooker.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1962, σχηματίζοντας το συγκρότημα The Paramounts μαζί με τον Robin Trower, ο οποίος αργότερα προσχώρησε και αυτός στους Procol Harum. Το συγκρότημα εκείνο ήταν ιδιαίτερα σεβαστό, διότι προετοίμασε το έδαφος για πολλά αξιόλογα γκρουπς που ακολούθησαν, όπως οι Beatles, οι Animals, οι Spencer Davis Group, οι Rolling Stones και άλλοι. Μάλιστα οι Rolling Stones ήσαν φανατικοί θαυμαστές των Paramounts.

Το 1966 ο Brooker ίδρυσε τους Procol Harum με τον άλλον φίλο του, τον στιχουργό Keith Reid. Το “A Whiter Shade of Pale”, που κυκλοφόρησε το 1967 ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.

Έμεινε στο Νο.1 της Αγγλίας για 6 βδομάδες. Το 1977 οι Procol Harum διαλύθηκαν και ο Gary Brooker ακολούθησε σόλο καριέρα βγάζοντας το άλμπουμ “No More Fear of Flying”. Ταυτόχρονα όμως, την ίδια χρονιά, συνεργάζεται με την μπάντα του Eric Clapton, όπου έβγαλαν μαζί το άλμπουμ “Another Ticket”.

Ο Gary Brooker ήταν πολλά χρόνια παντρεμένος με την Ελβετίδα Françoise Riedo, αλλά δεν είχαν παιδιά.

πηγη protienimerosi.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button