ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης

Θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Κωνσταντινίδη. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον αποχαιρετά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Αλέξανδρου Κωνσταντινίδη, ενός αγαπημένου, δοτικού ανθρώπου που τίμησε με το ήθος, το ταλέντο, το ζήλο, τη γνώση και την αυταπάρνησή του τόσο την Ιατρική όσο και το Θέατρο. Πολυπράγμων και πολυδιάστατος επιστήμων και καλλιτέχνης ακολούθησε παράλληλη πορεία τόσο στην επιστήμη όσο και στην Τέχνη. Στο Θέατρο υπήρξε ηθοποιός, μεταφραστής, θιασάρχης.

Ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής και Υποκριτική σε Κρατική Δραματική Σχολή.

Συμμετείχε ως ηθοποιός σε παραστάσεις του «Θεατρικού Εργαστηρίου της Τέχνης» Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και πολλών Θιάσων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε Ιδρυτής της Εταιρείας Θεάτρου «Νέο Θεατρικό Εργαστήρι» Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε πολλά σίριαλ, ταινίες και διαφημίσεις. Υπήρξε παρουσιαστής ιατρικής εκπομπής στην ΕΡΤ3. Επίσης, ως ενεργός και δραστήριος πολίτης είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση.

πηγη naftemporiki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button