ΔΙΑΦΟΡΑ

Phil Spector: Πέθανε από κορονοϊό η θρυλική μορφή της μουσικής

Υπέκυψε από κορονοϊό σε ηλικία 81 ετών ο Phip Spector που άφησε το στίγμα του στη διεθνή μουσική σκηνή, καθώς άλλαξε τον ήχο της ποπ στην δεκαετία ’60 .

Ο Phil Spector παραγωγός μουσικής ήταν γνωστός για τη δημιουργία του The Wall Of Sound, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από συγκροτήματα της δεκαετίας του ’60, όπως οι The Ronettes και οι Crystals.

Ο Phil Spector ήταν ο παραγωγός 20 top 40 hits στην περίοδο 1961 και 1965. Δούλεψε με τους the Beatles, Righteous Brothers και Tina Turner. Ασκησε την επιρροή του σε μεγάλη σειρά καλλιτεχνών, από τους Beach Boys μέχρι τον Μπρους Σπρίνγκστιν, που ενέταξε τον «ήχο Σπέκτορ» στο Born to Run.

Το 2009 μπήκε στη φυλακή για τη δολοφονία της Λάνα Κλάρκσον το 2003 και καταδικάστηκε σε 19 χρόνια.

Eίχε κολλήσει κορονοϊό στη φυλακή πριν από τέσσερις εβδομάδες και πέθανε αφού μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο Spector βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου ανέρρωσε και επέστρεψε στη φυλακή.

Εκεί παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button