ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές δυναμώνουν τον οργανισμό;

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού

Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περισσεύουν χρήματα για γιατρούς. Αν θέλετε να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας δείτε με τρόπο μπορείτε να το καταφέρετε.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εθνική Μελέτη για την υγεία και τη Διατροφή η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού. Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνονται εσπεριδοειδή, ακτινίδια,πιπεριές, σπανάκι, μπρόκολο και ντομάτες.

Ξηροί καρποί

Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βρίσκεται εν αφθονία στα αμύγδαλα,καταπολεμά λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως τις ιώσεις και το κρυολόγημα.

Γιαούρτι

Άλλη μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έδειξε πως οι ενήλικοι που έτρωγαν ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι την ημέρα, αρρώσταιναν κατά 25% λιγότερο από εκείνους που το δεν το είχαν εντάξει στη διατροφή τους.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Μπορεί η μυρωδιά τους να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας για την κατανάλωση τους αλλά τόσο τα σκόρδα, όσο και τα κρεμμύδια, περιέχουν ενώσεις που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού.

Πρωινό
Αν και πολλοί το ξεχνάμε το πρωινό είναι απαραίτητο για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ενέργεια και δύναμη. Χωρίς αυτό κινδυνεύουμε να νιώσουμε αδύναμοι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

πηγη   healthreport.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button