ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς να ενεργοποıήσετε στο κıνητό την εφαρμογή για εıδοποίηση πρıν τον σεıσμό

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Ηλεία. Πώς θα ενεργοποιήσετε το νέο σύστημα προειδοποίησης της Google για σεισμούς. Διαθέσιμο για όλες τις συσκευές android είναι το σύστημα ειδοποίησης για σεισμών από την Google.

Το νέο σύστημα το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με σεισμική δραστηριότητα ανιχνεύει τους σεισμούς πριν την εκδήλωση της δόνησης.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν από την Google και μπορεί να ενεργοποιηθεί με τους εξής τρόπους στο κινητό σας:

Mεταβείτε στις Ρυθμίσεις και ενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για τη συσκευή (απαιτείται χρήση ίντερνετ). Αυτή η λειτουργία θα επιτρέψει στην Google να ανιχνεύει την τοποθεσία της συσκευής σας και με βάση αυτήν, θα ειδοποιεί χρήστες σε περίπτωση πιθανού σεισμού στην περιοχή τους

Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το Σύστημα ειδοποίησης σεισμών στο τηλέφωνο. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Κάντε κλικ στην επιλογή ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη, και στη συνέχεια επιλέξτε ειδοποιήσεις για σεισμούς και ενεργοποιήστε το διακόπτη. Το σύστημα παρέχει δύο τύπους ειδοποιήσεων, ειδοποιήσεις Be aware και ειδοποιήσεις Take Action.

Οι ειδοποιήσεις Be Aware είναι σχεδιασμένες για μικρούς σεισμούς και παρέχουν περισσότερες πληροφορίες όταν πατηθεί η ειδοποίηση. Το μήνυμα απόστέλλεται μόνο σε χρήστες που αντιμετωπίζουν δονήσεις MMI 3 & 4 κατά τη διάρκεια σεισμού μεγέθους 4,5 Ρίχτερ ή μεγαλύτερου.

Οι ειδοποιήσεις Take Action είναι σχεδιασμένες να τραβήξουν προσοχή σας προτού νιώσετε μέτριο έως δυνατό κούνημα, ώστε να μπορείτε να αναλάβετε δράση για να προστατευθείτε. Αποστέλλεται μόνο σε χρήστες που θα βιώσουν δόνηση MMI 5+ κατά τη διάρκεια σεισμού μεγέθους 4,5 Ρίχτερ ή μεγαλύτερου.

Το διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button