ΔΙΑΦΟΡΑ

Πως θα ξεφορτωθείτε όλες τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι; έχουμε λύσεις για όλα

Δυστυχώς, έχουμε μάθει να ζούμε με διάφορες άσχημες μυρωδιές στην καθημερινότητα μας,
μυρίζει το σπίτι τσιγάρο, μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια μας, μυρίζει το σπίτι φρεσκοβαμμένο, μυρίζει το μπρόκολο ενώ βράζει, μυρίζει η ντουλάπα κλεισούρα, κλπ…

Όμως τυχαίνει πολλές φορές να μην γνωρίζουμε τα μυστικά για να τις ξεφορτωθούμε! Εμεις ειμαστε εδω για να σας δωσουμε τη λυση! Σωληνώσεις του σπιτιού; Αν μυρίζουν έντονα οι σωληνώσεις του σπιτιού, υπάρχει λύση! Απλά βράζετε 2 κούπες ξύδι και τις ρίχνετε μέσα. Μετά από 5 λεπτά ξεπλένετε με καυτό νερό.

2) Μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο;

Αν μυρίζει τσιγάρο το αυτοκίνητο ή το σπίτι, μπορείτε εύκολα να ξεφορτωθείτε την τσιγαρίλα ως εξής: Πολύ απλά, ρίχνετε λίγο βανίλια στα τασάκια και έτσι όταν σβήνετε το τσιγάρο μυρίζει βανίλια. Εναλλακτικά, για να μην μυρίζει τσιγάρο το σπίτι, μπορείτε να βράσετε λίγη βανίλια διαλυμένη σε νερό!

Επίσης ένα ποτηράκι με νερό και ξύδι πάνω στο καλοριφέρ απορρόφα την τσιγαρίλα και παράλληλα δεν αφήνει την ατμόσφαιρα ξηρή. Τώρα, εάν σας ενοχλεί η τσιγαρίλα -ενώ καπνίζετε- και δεν μπορείτε να ανοίξετε την μπαλκονόπορτα γιατί έχει κρύο, τότε ανάψτε ένα κερί! Αυτό θα σας προσφέρει μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα αλλά θα απορροφήσει και την δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου!

3) Μυρίζει η ντουλάπα κλεισούρα;

Μυρίζει η ντουλάπα κλεισούρα Αν η ντουλάπα σας μυρίζει κλεισούρα, τότε απλά κάντε το εξής: Βράζετε μια κούπα γάλα. Έπειτα την τοποθετείτε στο χαμηλότερο ράφι της ντουλάπας που μυρίζει κλεισούρα και την αφήνετε να κρυώσει. Όταν την ανοίξετε θα διαπιστώσετε πως η άσχημη μυρωδιά έχει ελατωθεί κατά έναν μεγάλο βαθμό.

4) Μυρίζει άσχημα όταν βράζετε κουνουπίδι, μπρόκολο κλπ;

Αν βράζετε κουνουπίδι και διάφορα άλλα λαχανικά, εύκολα μπορείτε να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά του… Την ώρα που ξεκινάει να βράζει το νερό, πετάτε μέσα στην κατσαρόλα, μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί (ναι, καλά διαβάσατε!). Το ψωμί θα τραβήξει όλες τις άσχημες μυρωδιές από το βράσιμο τους!

5) Μυρίζουν τα παπούτσια σας άσχημα;

Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια Εάν τα παπούτσια μυρίζουν άσχημα, τότε θα πρέπει πρώτα να πλυθούν και ύστερα αφού στεγνώσουν θα ρίξετε μέσα μπόλικο οινόπνευμα! Αυτό θα εξατμιστεί γρήγορα και θα σκοτώσει όλους τους οργανισμούς που προκαλούν την άσχημη μυρωδιά! Έτσι, τα παπούτσια σας πλέον δεν θα μυρίζουν άσχημα. Φροντίστε βέβαια να τηρείται και τους κανόνες υγιεινής των ποδιών, ώστε στο μέλλον να μην ξανα έχετε θέμα…

Έντονη μυρωδιά μετά το φρεσκοβαμμένο δωμάτιο;

Έχετε μόλις βάψει το δωμάτιό σας και μυρίζει έντονα; Εάν λοιπόν τοποθετήσετε ένα μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο μέσα σ’ ένα πιάτο με νερό, στην μέση του δωματίου αυτού, θα απορρόφησει τη μυρωδιά της μπογιάς μέσα σε μια μέρα! Μετά όμως μην το φάτε!

Επίμονες και έντονες μυρωδιές κατά το μαγείρεμα;

Αν η μαγειρική σας αφήνει έντονες μυρωδιές στο χώρο, μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

Σε ένα  κατσαρολακι  της κουζίνας θα βάλουμε φλούδες από οποιοδήποτε εσπεριδοειδές φρούτο έχουμε. Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, περγαμόντο, σαγκουίνι, νεράντζι και ξυλα κανελας. Αυτές τις φλούδες θα τις ψήσουμε με ανοιχτό το καπάκι  50 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε το εξής: Βράζουμε για 30 λεπτά σε μια κατσαρόλα διάφορα μυρωδικά. Δηλαδή ξύλα κανέλλας, γαρύφαλλο, φύλλα ευκαλύπτου, μέντα και γενικά ότι μυρωδικό μας αρέσει!

 

Μυρίζει το καμένο λάδι τηγανίσματος;

Αν έχετε έντονη μυρωδιά από καμένο λάδι τηγανίσματος, απλά κάψτε μέσα σε ένα τασάκι φλούδες από πατάτα και λεμόνι! Εξαφανίζουν την άσχημη μυρωδιά.

2) Μυρίζουν άσχημα τα ποτήρια;

Αν έχετε άσχημη μυρωδιά στα ποτήρια, τότε και εδώ υπάρχει λύση! Εάν τα ποτήρια σας μυρίζουν άσχημα λόγω κάποιον τροφίμων όπως ψάρι, αυγά, κρεμμύδι, σκόρδο, τότε θα πρέπει να πλυθούν με καυτό νερό και να προτιμηθεί ιδιαιτέρως απορρυπαντικό πιάτων με ξύδι.

3) Μυρίζουν τα πλαστικά – μαγειρικά σκεύη;

Εάν τα πλαστικά σας σκευή και οι κατσαρόλες μυρίζουν άσχημα, γεμίστε τα με ζεστό νερό, ρίξτε μπόλικο απορρυπαντικό και αφήστε τα για μια ολόκληρη μέρα.

4) Βρωμάνε τα χέρια σας ψαρίλα;

Για να μην μυρίζουν τα χέρια σας ψαρίλα, πριν τα καθαρίσετε περάστε τα χέρια σας από αλάτι. Έτσι όταν τα καθαρίσετε τα ψάρια τα χέρια σας δεν θα έχουν τόσο έντονη μυρωδιά.

5) Μυρίζει το νερό χλώριο;

Όταν γεμίζουμε τα μπουκάλια με νερό της βρύσης συνήθως παρατηρούμε πως όταν πάμε να πιούμε νερό μυρίζει χλώριο. Καλό θα ήταν να αφήσουμε τα μπουκάλια για λίγες ώρες χωρίς καπάκι…
Και θα δείτε ότι το νερό δεν θα μυρίζει χλώριο!
6) Μυρίζει χλωρίνη το σπίτι;
Η μυρωδιά της χλωρίνης είναι εξαιρετικά επίμονη και εξαιρετικά ανθυγιεινή για τα πνευμόνια.
Οπότε μόλις κάνετε την δουλειά σας αερίστε πολύ καλά τον χώρο και μετά τρίψτε πάρα πολύ καλά τα χέρια σας με ξύδι και σαπούνι.

7) Δυσωδία από τα σκουπίδια;

Σίγουρα σας έχει τύχει πάρα πολλές φορές να έχει τρυπήσει η σακούλα από τον κάδο απορριμμάτων του σπιτιού σας. Έτσι αντιμετωπίσατε ακόμα μια φορά το πρόβλημα της δυσωδίας των σκουπιδιών γιατί η σακούλα ήταν τρύπια και έτρεξαν υγρά… Αυτό λύνεται πάρα πολύ απλά εάν στο πάτο του κάδου σας πασπαλίσετε λίγο άμμο! Βλέπετε οι γάτες ξέρουν τι κάνουν!

Ρίξτε στο πάτωμα βανίλια (σε σκόνη) και απορροφήστε στην συνέχεια με την ηλεκτρική σας σκούπα. Η μυρωδιά της βανίλιας θα είναι διάχυτη στο χώρο σας. Δεν χρειάζεται να προσθέτετε άλλη κάθε φορά που σκουπίζετε, γιατί έχει αρκετή διάρκεια.

Τέλος, να σημειώσουμε πως λίγες φλούδες λεμονιού πάνω στην εξαγωγή αέρα του κλιματιστικού, φρεσκάρουν διακριτικά την ατμόσφαιρα.

πηγη daddy-cool.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button