ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο “Μιλφέϊγ”

 

Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα,αγαπητό απ” όλους, για όλες τις περιστάσεις και για όλες τις ώρες. Ένα πανεύκολο Μιλφέϊγ ιδανικό για επιδόρπιο και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 3 πακέτα σφολιατίνια [θα τα βρείτε σε σούπερ μάρκετ]
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής [κρέμα για μιλφέϊγ ή κρέμα ζαχαροπλαστικής]
  • 6 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλείφετε ένα πυρέξ με λίγη μαργαρίνη και στρώνετε στη βάση τα σφολιατίνια. Φροντίστε να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να μην έχετε κενά, και σπάστε μερικά αν χρειαστεί προκειμένου να καλύψετε τρυπούλες.
  2. Ακολουθήστε τις οδηγίες παρασκευής της κρέμας στιγμής και αφού τη παρασκευάσετε στρώστε τη μισή πάνω από τα σφολιατίνια. Πασπαλίστε με μισό φλιτζάνι αμύγδαλα, και ξαναστρώστε άλλη μια σειρά σφολιατίνια. Μετά ξαναστρώνετε την υπόλοιπη κρέμα, ξανά μισό φλιτζάνι αμύγδαλα και ξανά σφολιατίνια.
  3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Απλώνετε μια στρώση σαντιγί πάνω από τα σφολιατίνια, και τρίβετε, με το χέρι, λίγα σφολιατίνια από αυτά που θα έχουν περισσέψει και πασπαλίζετε την επιφάνεια. Τελειώνετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Για να κάνετε το γλυκό σας ακόμα πιο δροσερό: Κόψτε αρκετές φρέσκες φράουλες και ανακατέψτε τις μέσα στην κρέμα. Κρατήστε μερικές για να στολίσετε το γλυκό σας.

 

ψυγείου συνταγές Μιλφέϊγ επιδόρπια γλυκά

 

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button