ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το καλύτερο κουρκούτι μπίρας και πότε το διαλέγουμε αντί του πάνκο

Όταν τηγανίζουμε στο σπίτι, είτε φτιάχνουμε onion rings, τηγανητό ψαράκι ή κοτόπουλο, το κουρκούτι είναι πραγματικός σύμμαχός μας. Βοηθά την πρώτη ύλη να παραμείνει ζουμερή, ενώ σχηματίζει μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.

Για ένα ελαφρύ και τραγανό κουρκούτι, απαραίτητες είναι οι… φυσαλίδες. Μπορούν να σχηματιστούν είτε με την προσθήκη μπέικιν είτε με ανθρακούχο νερό είτε με μπίρα, που είναι και η επιλογή για τη συγκεκριμένη συνταγή. Ο τύπος της μπίρας δεν μας δεσμεύει, οπότε μπορούμε πολύ απλά να επιλέξουμε τη μπίρα που απολαμβάνουμε περισσότερο. Αρκεί, να είναι παγωμένη, γιατί το απαιτεί η συνταγή.

Ακόμη, για καλύτερο κουρκούτι, χρησιμοποιούμε αλεύρι για κέικ, γιατί έχει λιγότερη γλουτένη και βοηθά να έχουμε ένα πιο ελαφρύ πανάρισμα απ’ ό,τι θα είχαμε αν χρησιμοποιούσαμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Για καλύτερα αποτελέσματα, περνάμε την πρώτη ύλη πρώτα από αλεύρι και μετά από το κουρκούτι. Έτσι, το κουρκούτι θα κολλήσει καλύτερα.

Συμβουλές
Θέλουμε η μπίρα να είναι παγωμένη, γιατί αποτρέπει την παραγωγή γλουτένης.

Κατά το ανακάτεμα των υλικών, το αλεύρι, δεν πρέπει να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα των αυγών. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι τελείως λείο, αλλά να έχει σβώλους.

Κατά το τηγάνισμα, προσέχουμε να βάζουμε λίγα λίγα τα onion rings, τις μπουκιές κοτόπουλου ή ό,τι άλλο έχουμε επιλέξει. Έτσι, το λάδι θα διατηρήσει την υψηλή θερμοκρασία του, και δεν θα πανιάσει το κουρκούτι.

Πότε επιλέξουμε το κουρκούτι και όχι το πανάρισμα με φρυγανιά και το πάνκο;

Αν θέλουμε πολύ τραγανή και πιο σκληρή κρούστα, επιλέγουμε το πανάρισμα με φρυγανιά. Αν θέλουμε ένα πιο ανάλαφρο πανάρισμα, επιλέγουμε το κουρκούτι.

Η συνταγή
1 αυγό, χτυπημένο
1 φλιτζ. παγωμένη μπίρα
1 φλιτζ. αλεύρι για κέικ, και λίγο ακόμη
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα
700-800 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε δαχτυλίδια

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τη μπίρα με το αυγό.

Σε ένα δεύτερο μπολ, συνδυάζουμε το αλάτι, την πάπρικα και το αλεύρι.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα της μπίρας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξουμε ένα αραιό μείγμα με σβόλους.

Περνάμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού πρώτα απ’ το αλεύρι και μετά από το κουρκούτι. Αμέσως τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Καταναλώνονται ζεστά.

Καλά μαγειρέματα!

πηγη olivemagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button