ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπιτικό ραβανί

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για το ραβανί
170 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
128 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια ζάχαρη
240 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
250 γραμμάρια στραγγιστό
3 βανίλιες
4 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Για το σιρόπι
720 γραμμάρια νερό
600 γραμμάρια ζάχαρη
φλούδα από ένα λεμόνι
 

 

 

Εκτέλεση

Αρχικά ξεχωρίζουμε ασπράδια από τους κρόκους σε δυο διαφορετικά μπολ, σε άλλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι το μπεικιν και τις βανίλιες και σε άλλο ένα μπολ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Έπειτα χτυπάμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη με το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα και μετά προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεικιν και τις βανίλιες.
Τέλος ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα μας μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πλήρως.

Λαδώνουμε λίγο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.
Για το σιρόπι τώρα βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και στην πρώτη βράση το αφήνουμε για 5′ και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα για να τραβήξει τα υγρά και το σιροπιάζουμε κατά μήκος.

πηγη sidagi.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button