ΔΙΑΦΟΡΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Μην το κάνεις αυτό! Είδες το θράσος που έχεις;» – Η αντίδραση του πατρός Αντωνίου στην κάμερα έξω από τη Μητρόπολη και εκνευρισμός του πατέρα Ευάγγελου

«Πες του Λιάγκα, Χριστός Ανέστη από εμένα»

O πατέρας Αντώνιος βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Μαΐου στη Μητρόπολη Αθηνών. Έναν μήνα μετά την ποινική δίωξη για ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων, ο δημιουργός της Κιβωτού του Κόσμου θέλησε να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Η κάμερα του «Πρωινού» του ΑΝΤ1 και ο Γιάννης Μαλλιαρός εντόπισαν τον πατέρα Αντώνιο κατά την έξοδό του από τη Μητρόπολη, με τον ίδιο να εύχεται «Χριστός Ανέστη!».

 

Η αντίδραση του πατρός Αντωνίου στην κάμερα έξω από τη Μητρόπολη και εκνευρισμός του πατέρα Ευάγγελου

«Έχουμε έρθει για να προσκυνήσουμε. Μην το κάνεις αυτό παιδί μου. Είδες το θράσος που έχεις; Πες του Λιάγκα, Χριστός Ανέστη από εμένα» ήταν η έντονη αντίδραση του πατέρα Ευάγγελου που τον συνόδευε.

 

Κιβωτός του Κόσμου: Πόρισμα-κόλαφος για τον πατέρα Αντώνιο – «Τιμωρίες και απομόνωση, σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων των παιδιών»

Τιμωρίες, απομόνωση, στέρηση του δικαιώματος επικοινωνίας με τους γονείς είναι μερικά από όσα περιγράφονται στο πόρισμα που απέστειλε στην υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ο Συνήγορος του Πολίτη για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, τα φιλοξενούμενα παιδιά σε όλα τα παραρτήματα υποβάλλονταν σε ένα σύστημα αξιολόγησης. Εάν ήταν θετική, θα μπορούσαν να έχουν κάποια προνόμια, όπως δικαίωμα εξόδου με φίλους. Αντίθετα, εάν ήταν αρνητική, τα παιδιά αντιμετώπιζαν συνέπειες, κάτι που υποδηλώνει ότι τα ίδια ήταν υπεύθυνα για την τιμωρία.

Οι μαρτυρίες που συνέλεξε ο Συνήγορος του Πολίτη δείχνουν ότι οι συνέπειες περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, την επιβολή σκληρών ή συναισθηματικά επώδυνων τιμωριών, όπως ακύρωση προγραμματισμένης επίσκεψης ή συνάντησης με την οικογένεια, ή περιορισμό σε απομόνωση – η διάρκεια της οποίας διέφερε ανάλογα με την πράξη για την οποία είχε επιβληθεί το μέτρο –

όπου τα τιμωρημένα παιδιά απαγορευόταν να έρθουν σε επαφή με τα υπόλοιπα, υποχρεώνονταν να κοιμούνται σε απομονωμένο δωμάτιο υπό την επιτήρηση παιδαγωγού και στερούνταν το δικαίωμα επικοινωνίας με τους γονείς ή συνομηλίκους τους, ενώ αναφέρθηκαν και περιπτώσεις διακοπής της σχολικής φοίτησης κατά το διάστημα της απομόνωσης, όπου οι εργαζόμενοι ενημέρωναν το σχολείο ότι το παιδί θα απουσίαζε λόγω ασθένειας.

Παράλληλα, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή είχε τους κωδικούς πρόσβασης των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ασκούσε έλεγχο στις επαφές και επικοινωνίες τους.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button