ΔΙΑΦΟΡΑ

«Είχα τρία παιδιά και έχω ακόμα τρία παιδιά»: Λύγισε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, 8 χρόνια μετά τον θάνατό του

8 χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακούμακη, που είχε παγώσει το πανελλήνιο.

Η ζωή του, έγινε παράσταση με τίτλο «801,5 m» στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας και η αδελφή του αδικοχαμένου φοιτητή μίλησαν για την εν λόγω πρωτοβουλία και συγκλόνισαν με τα λόγια τους.

Οδύνη και συγκίνηση

Τι ανέφερε ο πατέρας του άτυχου φοιτητή: «Αισθάνθηκα την ανάγκη να ευχαριστήσω τον σκηνοθέτη και όλους εσάς που αγαπάτε τον Βαγγέλη. Δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να παρακολουθήσω την παράσταση. Θέλουμε απλά να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, γιατί όλα τα άλλα μάς πονάνε.

Κάτι που μας θλίβει, είναι ότι πριν από 8 χρόνια δεν γνωρίζαμε τη λέξη μπούλινγκ και αυτή τη στιγμή όλο αυτό μεγαλώνει. Και πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω ότι ο θρασύς εκμεταλλεύεται τη σιωπή. Η σιωπή όμως δεν είναι αδυναμία, μπορεί να είναι αξιοπρέπεια, μπορεί να είναι ευγένεια.

Η δικαίωση για μένα είναι από τον κόσμο. Τα δικαστήρια έγιναν για να φανεί ποιο ήταν ο Βαγγέλης και ποιοι ήταν αυτοί. Η κατηγορούμενη είναι όλη η σχολή. Όσοι γνώριζαν. Ακόμα, δεν είμαι σε θέση να διαχειριστώ την κατάσταση, προσπαθώ. Ο χρόνος σε μαθαίνει να ζεις με την απώλεια, δεν γιατρεύει. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου. Είχα τρία παιδιά και έχω ακόμα τρία παιδιά».

Στο Πρωινό μίλησε και η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ελένη, η οποία δεν έχει δει την παράσταση. «Αυτά τα 8 χρόνια, από όταν έφυγε ο αδερφός μου από την ζωή, δεν αισθάνομαι ότι έχει αλλάξει κάτι στην κοινωνία» είπε μεταξύ άλλων.

Συγκινεί ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας Γιακουμάκης μιλώντας σχετικά με την παράσταση στο Cretalive δήλωσε:

«8 χρόνια και 3 μήνες λείπει ο Βαγγέλης μου. Το παιδί μου δεν ήταν αυτόχειρας. Το δολοφόνησαν» και συνεχίζει την σκέψη του με φωνή βαριά, γεμάτη αναστεναγμό και πένθος «από τον χαμό του Βαγγέλη μου μάθαμε στην Ελλάδα την λέξη μπούλινγκ. Αυτό που με θλίβει είναι πως αντί να γίνει κάτι και να βελτιωθεί η κατάσταση αντιθέτως ακούμε κάθε μέρα σχεδόν τέτοια περιστατικά. Για αυτό κάποιοι φταίνε!».

Σχετικά, δε, με την παράσταση ο Ανδρέας Γιακουμάκης δηλώνει στο Cretalive πως δεν επρόκειτο να τη δει δεδομένου ότι δεν επιθυμεί να βιώσει ακόμη πιο έντονα τα μαρτύρια που πέρασε το παιδί του. Ακόμη και στην δικαστική διαδικασία – όπως αναφέρει – οι μαρτυρίες ήταν μαχαιριές για εκείνον.

Το διαβάσαμε εδώ fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button