ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέος θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ: “Έφυγε” ο Αντεμόλα Οκουλάγια

Νέος θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ, αφού “έφυγε” από τη ζωή μόλις στα 46 του χρόνια ο Αντεμόλα Οκουλάγια. Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Έιντριαν Πέιν, o μπασκετικός κόσμος βιώνει το σοκ της απώλειας ενός ακόμη νέου ανθρώπου. Ο Οκουλάγια, νιγηριανής καταγωγής, αλλά 172 φορές διεθνής με τη Γερμανία, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον θώρακα εν έτει 2008. Έναν χρόνο αργότερα είχε αναδειχθεί νικητής στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Σήμερα, όμως, έγινε γνωστός ο χαμός του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ανακοινωθεί τα αίτια, ενώ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και δύο γιους.

Η σημαντική αυτή μορφή για το γερμανικό μπάσκετ, σε νεαρή ηλικία αγωνίστηκε στην Άλμπα Βερολίνου, προτού μετακομίσει στο κολέγιο του Νορθ Καρολάινα, όπου επί μια τετραετία φόρεσε τη φανέλα του. Αγωνίστηκε 172 φορές με την εθνική Γερμανίας και το 2002 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αγωνιζόμενος στο πλευρό του Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ακολούθησε η καριέρα σε Άλμπα (1999-00), Τζιρόνα (2000-01 και 2003-04), Μπαρτσελόνα (2001-02), Μάλαγα (2002-03), Μπενετόν Τρεβίζο (2004), Βαλένθια (2004-05), Κολωνία (2005-06), Χίμκι (2006-07), Αλικάντε (2007) και Μπάμπεργκ (2007-09). Αργότερα, εργάστηκε ως σύμβουλος και υπεύθυνος εκδηλώσεων.

Λία Χατζηπάνου: Αποχαιρετισμός σε μία ξεχωριστή γυναίκα…

Η Λία Χατζηπάνου, μία από τις πιο ευγενικές και γενναιόδωρες κυρίες της κοσμικής Αθήνας, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής. Η Λία Χατζηπάνου, η οποία υπήρξε παντρεμένη με τον Ανδρέα Χατζηπάνο, εξέπνευσε στην Κηφισιά. Είχε δίπλα τα παιδιά της, Πάνο και Βίκυ και την έμπιστη οικονόμο της, Τίνα. Άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός της τόνισαν ότι την κατέβαλε ψυχολογικά ο προ διετίας ξαφνικός θάνατος της αδελφικής της φίλης Λήδας Βαρδινογιάννη. Εκτιμάται ότι η απώλεια αυτή επιβάρυνε την κλονισμένη –από ατύχημα που είχε- υγεία της…

Η εκλιπούσα είχε μόνο φίλους. Απολάμβανε της καθολικής εκτίμησης όσων είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν και να συναναστραφούν μαζί της. «Αρχοντική», «εκφραστική», «μεγάλη καρδιά» και «μία αληθινή κυρία», είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που της αποδίδονται. Και είναι ενδεικτικοί της προσωπικότητας και της λάμψης της. Οι περισσότεροι στέκονται στο ζεστό χαμόγελό της προσθέτοντας ότι πάντα είχε έναν καλό λόγο να πει για όλους.

Η Χατζηπάνου βρισκόταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90. Ήταν ιδιαίτερα γνωστή στον κόσμο της μόδας. Οι κοσμικογράφοι όπως και οι παπαράτσι συνήθιζαν να ασχολούνται μαζί της. Η φιγούρα της κοσμούσε συχνά τα lifestyle περιοδικά της εποχής. Όλα τα δημοσιεύματα συνοδεύονταν με κολακευτικά σχόλια για τις ενδυματολογικές επιλογές της. Όλοι θυμούνται τα πάρτι που έδινε το καλοκαίρι στο σπίτι της στη Βουλιαγμένη, τα οποία αποτελούσαν κοσμικό γεγονός. Σε αυτά τραγουδούσε ο Χρήστος Κυριαζής. Ο άνθρωπος που σημάδεψε τη ζωή της ήταν ο σύζυγός της, Ανδρέας Χατζηπάνος.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλαιότερα διηγήθηκε τον τρόπο με τον οποίο γνωρίστηκαν, σημειώνοντας: «Γνωριστήκαμε σε ένα νεανικό πάρτι και ήταν και για τους δυο μας coup de foudre. Παντρευτήκαμε στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι και η δεξίωση του γάμου μας δόθηκε στο ξενοδοχείο ‘Μεγάλη Βρετανία’ με χίλιους καλεσμένους. Ήταν η πρώτη φορά που είδα τη φωτογραφία μου σε όλες τις εφημερίδες της εποχής. Ο Ανδρέας ήταν γιος του υπουργού Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Παιδείας, επί κυβερνήσεων του Λαϊκού Κόμματος και Παπάγου, του Πάνου Χατζηπάνου και ο πεθερός μου με τραβολογούσε συνέχεια μαζί του – στους χορούς των Ανακτόρων, του Ιπποδρόμου, των πρεσβειών, της Μυγδαλιάς. Το νυφικό μου ήταν δημιουργία του οίκου Στάντζου, φωτογραφημένο από τη διάσημη Nelly’s. Ήταν τόσο μοναδικές οι φωτογραφίες, που επί έναν μήνα τής είχε στη βιτρίνα του επί της οδού Ερμού φωτογραφείου της. Γαμήλιο ταξίδι πήγαμε στις σκανδιναβικές χώρες: Σουηδία, Νορβηγία, Δανία».

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button