ΔΙΑΦΟΡΑ

Πότε και πώς γίνεται το αεροβάπτισμα;

Το σπουδαιότερο μυστήριο της χριστιανικής θρησκείας είναι το Βάπτισμα, γιατί μόνο αφού βαπτιστεί κάποιος, γίνεται μέλος της Εκκλησίας και θεωρείται Χριστιανός. Ωστόσο, όταν ένα μωρό είναι βαριά άρρωστο, τότε του κάνουμε το λεγόμενο αεροβάπτισμα…

Στο Βάπτισμα με την τριπλή κατάδυση και ανάδυση στο αγιασμένο νερό εις το όνομα της Αγίας Τριάδος ο βαπτιζόμενος απαλάσσεται από το προπατορικό αμάρτημα και από τις προσωπικές του αμαρτίες (στην περίπτωση του ενήλικου) και αναγεννιέται με τη θεία Χάρη. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο αεροβάπτισμα.

Σε περίπτωση, λοιπόν, κινδύνου ενός αβάπτιστου η Εκκλησία αναγνωρίζει το αεροβάπτισμα με τα λόγια: «Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού (…) εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος». Το Βάπτισμα αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε Χριστιανός. Η διαδικασία έχει ως εξής και γίνεται από οποιοδήποτε ορθόδοξο χριστιανό λαϊκό και όχι απαραίτητα από ιερέα:

Σηκώνουμε το μωρό την πρώτη φορά ψηλά στον αέρα και λέμε «βαπτίζεται ο δούλος του Θεού τάδε, εις το όνομα του Πατρός», το σηκώνουμε δεύτερη και λέμε «και του Υιού» το σηκώνουμε και τρίτη και λέμε «και του Αγίου Πνεύματος, αμήν».  Τέλος λέμε «δι” ευχων των Αγίων Πατέρων ημών Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ελέησον και σώσον ημάς, αμήν.»

Αυτή είναι η διαδικασία, όταν, ωστόσο με το καλό γίνει το μωρό καλά, το βαπτίζουμε κανονικά και του δίνουμε το όνομα που του δώσαμε στο αεροβάπτισμα.

πηγη dogma.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button