ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κανταϊφόπιτα με ζαμπόν και τυριά!

 

 

Κανταϊφόπιτα με ζαμπόν και τυριά

Υλικά
500 γρ. καταΐφι
150 γρ. κεφαλοτύρι
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. κασέρι
200 γρ. φέτα
50 γρ. Μετσοβόνε
250 γρ. ζαμπόν
150 γρ. βούτυρο
4 αυγά
650 ml φρέσκο γάλα
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Χωρίζετε και απλώνετε το καταΐφι με τα δάχτυλα σας για να αφρατέψει. Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά, τα ανακατατεύετε σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο δυόσμο.

Βουτυρώνετε ένα ταψί, απλώνετε το μισό καταΐφι στον πάτο του, απλώνετε τα μισά τυριά και στρώνετε από πάνω το ζαμπόν. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Σκέπάζετε την πίτα με το υπόλοιπο καταΐφι.

Λιώνετε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο (προσοχή να μην κάψει) και το χτυπάτε καλά με τα αυγά και το γάλα. Περιχύνετε την πίτα με το μείγμα των αυγών – βουτύρου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40′-45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

icookgreek.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button