ΔΙΑΦΟΡΑ

7 πράγματα μέσα στο σπίτι σου που πρέπει να αντικαταστήσεις τώρα!

 

 

Και όμως, έχεις κάποια πράγματα στο σπίτι σου τα οποία ενώ πρέπει να αντικαθιστάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν τα αντικαθιστάς με αποτέλεσμα είτε να έχουν λήξει είτε να μην κάνουν τη δουλειά τους όπως θα έπρεπε. Δες ποια είναι αυτά και αντικατέστησέ τα αμέσως!

Χαραγμένα αντικολλητικά τηγάνια

Αν δεις χαραγματιές στα αντικολλητικά σου τηγάνια, ήρθε η ώρα να τα πετάξεις και να επενδύσεις σε ένα καινούργιο τηγάνι. Τα χαραγμένα τηγάνια είναι καρκινογόνα και μπορεί να απελευθερώσουν χημικά στο φαγητό σου. 

Οδοντόβουρτσα

Καλό είναι να αντικαθιστάς τακτικά την οδοντόβουρτσά σου. Άλλαζέ την κάθε 3-4 μήνες. 

Μακιγιάζ

Τα προϊόντα μακιγιάζ σου πρέπει να αντικαθίστανται συχνά γιατί αν είναι πολύ παλιά μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σου ή να σου προκαλέσουν καμία μόλυνση. 

Φακοί επαφής

Πρέπει να αγοράζεις καινούργιους φακούς επαφής κάθε τρεις μήνες για να μειώνεις την πιθανότητα να πάθεις μόλυνση στα μάτια. 

Σφουγγάρι κουζίνας

Έρευνες έχουν δείξει πως ένα σφουγγάρι κουζίνας μπορεί να είναι μέχρι και 200000 φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα μίας τουαλέτας. Φρόντιζε να το αντικαθιστάς συχνά. Καλό είναι να καθαρίζεις το σφουγγάρι της κουζίνας κάθε φορά μετά τη χρήση του είτε βάζοντάς το στο φούρνο μικροκυμμάτων για 30 δεύτερα είτε πλένοντάς το στο πλυντήριο πιάτων μαζί με τα πιάτα σου. 

Πλαστικά τάπερ

Τα τάπερ φαίνεται σαν να διαρκούν για πάντα αλλά δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν, όμως, έχει πλαστικά τάπερ από το 2010 καλό είναι να τα πετάξεις καθώς μπορεί να περιέχουν BPA, ένα χημικό που περνάει στο φαγητό όσο το τάπερ παλιώνει ή όσο ζεσταίνεται (με το ζεστό φαγητό που μπορεί να του βάζεις μέσα).

Αντηλιακό

Ένα αντηλιακό μπορεί να “ζήσει” μέχρι και τρία χρόνια. Αν, όμως, θέλεις να είσαι εντελώς ασφαλής καλό είναι να το αντικαθιστάς κάθε χρόνο. Ένα αντηλιακό που είναι πολύ παλιό μπορεί να χάσει την αποτελεσματικότητά του.

πηγη .faysbook.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button