ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εύκολοι και γρήγοροι κουραμπιέδες με λίγα υλικά χωρίς αυγό

Εύκολοι κουραμπιέδες με αμύγδαλα και κονιάκ χωρίς αυγό. Μία γρήγορη συνταγή για αφράτους κουραμπιέδες ιδανική και για αρχάριους. Αυτοί οι κουραμπιέδες είναι πραγματικά πολύ νόστιμοι και εύκολοι, αφού μπορείτε να τους κάνετε στο πι και φι! Φέτος τα Χριστούγεννα η οικογένεια θα δοκιμάσει και θα ξετρελαθεί με αυτή τη συνταγή για κουραμπιέδες με αμύγδαλα και χωρίς αυγά. Ιδανική για όσους έχουν αλλεργία στα αυγά.

ΥΛΙΚΑ:

Βγάζει 50 κομμάτια !
600 γραμμάρια παγωμένο ανάμικτο πρόβειο,αγελαδινό βούτυρο ,
250 γραμμάρια Αμύγδαλο καβουρδισμένο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά ψήσιμο ,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ,
4 βανίλιες,
220 γραμμάρια.άχνη ζάχαρη,
60 ml κονιάκ,
1200 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύουμε το βούτυρο με την άχνη 20 λεπτά!
Ρίχνουμε τις βανίλιες,το μπέικιν,το κονιάκ ,τα αμύγδαλα και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνουμε να έχουμε αφράτη ζύμη!
Πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα,τις πατάμε λίγο πάνω με το δάχτυλο των χεριών και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς προθερμασμένο για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

Στην συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο ρίχνουμε 2 σακουλάκια άχνη ζάχαρη μόλις κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες τα περνάμε ένα ένα από την άχνη πατώντας τα γύρω,πλαγία με την παλάμη!

Εύκολοι και γρήγοροι κουραμπιέδες με λίγα υλικά χωρίς αυγό Εύκολοι και γρήγοροι κουραμπιέδες με λίγα υλικά χωρίς αυγό Εύκολοι και γρήγοροι κουραμπιέδες με λίγα υλικά χωρίς αυγό

Εύκολοι και γρήγοροι κουραμπιέδες με λίγα υλικά χωρίς αυγό

Συνταγή φωτό Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

πηγη daddy-cool.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button