ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ-Κορονοϊός: Στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Επιβεβαιώθηκαν 103 νέα – ΤΩΡΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ-Κορονοϊός: Στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Επιβεβαιώθηκαν 103 νέα – ΤΩΡΑ

Στα 331 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καταγράφηκαν συνολικά 103 νέα κρούσματα, τα 54 από τα οποία ήταν από προηγούμενα 24ωρα.

Από τα κρούσματα του κορονοϊού, τα 44 αφορούν σε εγχώρια μετάδοση, δηλαδή ανθρώπους χωρίς ταξιδιωτικό παρελθόν.

Από τους 331 ασθενείς, οι 51 νοσηλεύονται και οι οκτώ είναι διασωληνωμένοι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα..enikos.gr

Κορονοϊός: Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς ο τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα

Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι κατέληξε ένας ασθενής στο νοσοκομείo ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν άνδρα 53 ετών, ο οποίος

νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα. Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πλέον 228 εκ των οποίων 22 είναι “ορφανά”,

δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και δεν σχετίζονται φανερά με υπάρχοντα κρούσματα. Συνολικά 57 ασθενείς νοσηλεύονται, πέντε από αυτούς διασωληνωμένοι, ενώ 8 ασθενείς έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Εργαζόμενος στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καστοριάς ήταν ο 53χρονος που πέθανε το πρωί της Κυριακής στο ΑΧΕΠΑ από κορονοϊό, όπως επιβεβαιώθηκε και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στον e-ptolomeos.gr και ο δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά για την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή του και τόνισε πως είναι σε επικοινωνία για το θέμα και περιμένει από τον ΕΟΔΥ να λάβει επιπλέον μέτρα, ιδίως στα χωριά Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στην πρόταση του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης που ζήτησε να ζητηθεί να κηρυχθούν σε καραντίνα τα χωριά αυτά, λέγοντας πως αναμένονται περαιτέρω εντολές από τους αρμοδίους.

Σύμφωνα με το kozan.gr, η μητέρα κι ο αδερφός του 53χρονου έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button