ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανακοίνωση – «βόμβa» στην υπόθεση των Γλυκών Νερών: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραιτείται από τη δίκη και δεν θα δώσει Πανελλήνιες

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση» λέει ο δικηγόρος του

Με μία ανακοίνωση-βόμβα ξεκίνησε η σημερινή ημέρα, καθώς ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, γνωστοποίησε πως η πρόθεση του εντολέα του να παραιτηθεί από την έφεση του και κάθε ένδικο μέσο κατά της απόφασης που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η απόφαση του αυτή θα βάλει τέλος στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση του καταδικασμένου δολοφόνου της Κάρολαιν Κράουτς ελήφθη «για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους που δεν είναι ανακοινώσιμοι».

Με την ίδια ανακοίνωση ενημερώνει ότι εξαιτίας της δυσχερούς ψυχολογικής του κατάστασης, «δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Υπενθυμίζεται, ότι σε πρώτο βαθμό ο 34χρονος πιλότος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, ενώ του επιβλήθηκε κάθειρξη 11,5 χρόνων και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη δολοφονία του σκύλου τους και τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Πρακτικά η απόφαση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σημαίνει ότι αποδέχεται την ποινή που του επιβλήθηκε και παραιτείται από τη διεκδίκηση κάποιου ελαφρυντικού που θα του εξασφάλιζε χαμηλότερη ποινή σε δεύτερο βαθμό, αν φυσικά του αναγνωριζόταν από το δικαστήριο.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ολόκληρη η ανακοίνωση για την παραίτησή του από τη δίκη για την υπόθεση των Γλυκών Νερών

«Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους που δεν είναι ανακοινώσιμοι να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεωνότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

πηγη posted.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button