ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αρνάκι ψητό με μέλι, πορτοκάλι και πατάτες στο φούρνο!

 

Το παραδοσιακό αρνάκι στο φούρνο με μελένια σάλτσα και τη σπιρτάδα του πορτοκαλιού, κάνει ένα ακαταμάχητο πιάτο για να ευχαριστήσουμε τους αγαπημένους μας.

1 ½ κιλά αρνίσιο μπούτι

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτά φετάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

4 κ.σ. μέλι

2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες σε διάφορα σημεία του κρέατος και βάζουμε λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου κι ένα φετάκι σκόρδου.

Στη συνέχεια, περνάμε και όλο το κομμάτι κρέατος με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το βάζουμε στο ταψί.

Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε και τις πατάτες με το αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη, τις περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Τις στρώνουμε στο ταψί, γύρω απ’ το κρέας.

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις, αρχικά για 1 ώρα.

Κατόπιν, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220ο C όπου θα συνεχίσουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα.

Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος και αφού ανακατέψουμε το μέλι με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, θα αλείψουμε με πινελάκι όλο το κρέας.

πηγη topontiki.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button