ΔΙΔΑΧΕΣ

«Ο κóσμος θα τους σıχαθεί όλους και θα έρθει ο Bασιλιάς»: Σuγκλоνiζει η προφnτείa του Άγιου Παϊσίου για την Ελλάδα

Πάντα επίκαιρος μοιάζει να είναι ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (+12-7-1994 μ.Χ.), ο ταπεινός Γέροντας ασκητής από το κελί της Παναγούδας, ο οποίος είχε λάβει το θείο χάρισμα της προόρασης, βλέποντας τι θα συμβεί στην Ελλάδα.

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι τον επισκέπτονταν, για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο, για τις σχέσεις με την Τουρκία, για τα γεγονότα στην Πόλη, αλλά και για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο.

Κάποτε λοιπόν είπε στον Αθανάσιο Αμοιράδη, Αξιωματικό ε.α. από τα Γιαννιτσά Πέλλας, κάτι που θα συμβεί στο εσωτερικό της πατρίδας μας, λίγο πριν τα επερχόμενα γεγονότα της Πόλης (σ.σ. προσπάθεια Τουρκικής Εισβολής σε νησιά μας, χτύπημα Ρωσίας σε Τουρκία, αναγκαστική απόσυρση τουρκικών στρατευμάτων από κατεχόμενα εδάφη και Κύπρο, απόδοση της Κωνσταντινούπολης στην Ελλάδα κλπ), στις δικές μας δηλαδή ημέρες:

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «…Ο κόσμος, τόσο απογοητευμένος θα είναι τα χρόνια εκείνα απ΄ τους πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων, που θα τους σιχαθεί όλους. Θα ζητήσουν να φύγουν όλοι οι πολιτικοί και να έρθει ο βασιλιάς. Και ο βασιλιάς δε θα αρνηθεί το κάλεσμα του λαού»! (Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924 – 1994, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Τόμος Β΄, σελ. 364, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία).

Σε άλλον πάλι, στον Ανέστη Μαυροκέφαλο από την Ξάνθη, ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος είχε αναφερθεί ξεκάθαρα σε «Κωνσταντίνο», μιλώντας για τα επερχόμενα γεγονότα με τους Τούρκους (σ.σ. μετά την επιτυχή προέλαση της Ρωσίας στην Τουρκία και την στρατιωτική εμπλοκή και Ευρωπαϊκών κρατών για να πάρουν κομμάτια της Τουρκίας ):

Α.Μ.: «Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο;

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «Όχι. Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε… Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς το Θεό, και θα μετανοήσουν. Γι΄ αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δε θα πάθουμε κακό οι Έλληνες.

Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι. Τότε, ο βασιλιάς θα συμβάλει, ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα.

Είναι ευλαβής, είναι καλός»! (Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924 – 1994, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Τόμος Α΄/έκδοση β΄, σελ. 434 – 435, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία)

To διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button