ΔΙΑΦΟΡΑ

Η άγρια δολοφονία μητέρας και γιου που εξιχνιάστηκε 28 χρόνια μετά

Έγκλημα και τιμωρία: Επρεπε να εμφανιστεί το DNA για να λυθεί ένα μυστήριο που κρατούσε κοντά 30 χρόνια…

Σχεδόν 30 χρόνια έπρεπε να περάσουν για να διαλευκανθεί ο θάνατος μιας 23χρονης μητέρας και του μόλις 3 ετών γιου της στα προάστεια του Seattle των Η.Π.Α. H Stacy Falcon-Dewey και ο μικρός Jacob Dewey, είχαν βρεθεί νεκροί τον Οκτώβριο του 1994 στην περιοχή Renton.

Ο ένοχος για τη δολοφονία τους δεν είχε βρεθεί μέχρι που τον Δεκέμβριο του 2021 οι ερευνητές έμαθαν ότι εντοπίστηκε σπέρμα στο μανίκι που μπουφάν που φορούσε το αγόρι όταν δολοφονήθηκε. Έτσι συνέδεσαν τον φόνο μητέρας και γιου με έναν 51χρονο σήμερα άντρα, ο οποίος ήδη βρισκόταν στη φυλακή.

Ο Jerome Frank Jones, ο δολοφόνος της Stacy και του μικρού Jacob, εκτίει ποινή 56 ετών για τη δολοφονία ενός άντρα το 1995 στην Καλιφόρνια, χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης έως το 2030. Σύμφωνα με την δικογραφία και τα έγγραφα που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη, χωρίς καμία πιθανότητα αποφυλάκισης υπό όρους, αν καταδικαστεί και για τον θάνατο της Stacy και του Jacob.

Ο φερόμενος δολοφόνος της μητέρας και του παιδιού της

Μάλιστα, η πρώτη σύνδεση με την υπόθεση δολοφονίας μητέρας και γιου είχε γίνει το 2002, όταν ο ίδιος είχε παραδεχθεί πως τις χρονιές 1994-1995 ζούσε στο Renton, αλλά είχε αρνηθεί κάθε σύνδεση με την υπόθεση Falcon-Dewey. Ωστόσο, μετά και την εύρεση δειγμάτων DNA του και τη συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων, ο Jones συνδέθηκε άμεσα με τη δολοφονία.

Η μητέρα αγκαλιά με τον γιο της – πηγή: CNN

Η αγριότητα κατά των θυμάτων

Οι περιγραφές για τα βασανιστήρια που υπέστησαν τα θύματα, χαρακτηρίζουν την αγριότητα της επίθεσης «τερατώδη». Τα άψυχα σώματα της Φάλκον Ντιούι και του γιου της εντοπίστηκαν στις 28 Οκτωβρίου 1994, σε έναν ερημικό αδιέξοδο δρόμο, διπλα στο αυτοκίνητο της γυναίκας.

Αμφότεροι είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι. Το όπλο δεν εντοπίστηκε. Μάλιστα, από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν διαπιστώθηκε ότι έγινε πάλι. «Για παράδειγμα, κάποια από τα περιεχόμενα της τσάντας της, συμπεριλαμβανομένου του πορτοφολιού της, ήταν διασκορπισμένα στο αυτοκίνητο. Τα κλειδιά του αυτοκινήτου είχαν πέσει ανάμεσα στη θέση του οδηγού και την πόρτα και δεν φαίνονταν», αναφέρεται στα έγγραφα της υπόθεσης.

 

Το αγόρι είχε πυροβοληθεί μπροστά στα μάτια της μητέρας του, την οποία ο δράστης είχε βιάσει, ξυλοκοπήσει και δέσει. «Ο κατηγορούμενος έδεσε, ξυλοκόπησε, βίασε διά του στόματος και σκότωσε το παιδί της μπροστά της, πυροβολώντας το, προτού τη δολοφονήσει. Η ιδιαίτερη βία και σκληρότητα αυτών των δολοφονιών καταδεικνύει τον ακραίο κίνδυνο που αποτελεί για την κοινωνία», ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα.

Το διαβάσαμε εδώ alldaynews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button